lonfz8dt Foto: uBee

De uBee step in de top 5 van ‘Het Product Made in Antwerpen’: “Geesteskind van twee rasechte Antwerpenaren”

De bagagestep van Studio Sunstone is een van de vijf genomineerden en maakt kans op de titel 'Het Product Made in Antwerpen'. Voor de productie van de step werkt zaakvoerder Wouter de Beukelaer uitsluitend samen met Antwerpse bedrijven. Hij vertelt graag wat meer over dit multifunctioneel vervoersmiddel. Stemmen kan je nog via deze link tot en met 15 november.

Vertel, wat voor een bedrijf is Studio Sunstone?

"Studio Sunstone is gevestigd in centrum Antwerpen en ontwikkelt een bagage step, uBee. Studio Sunstone heeft een adviesraad met vier complementaire experten."

Wat moet ik mij voorstellen bij de uBee?

"uBee is een trolley die je in drie seconden kan transformeren naar een bagage step. De uBee heeft 25 kg laadvermogen en een afneembare tas, verkrijgbaar in elektrische en niet-elektrische versie. De step is handig, en je draagt bij aan een duurzame maatschappij."

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om de uBee te lanceren?

"Ikzelf en mede-oprichter Marleen Henriksen zochten naar een veilige en compacte oplossing om ons met bagage vlot door de stad te bewegen op een moment dat onze kinderen te oud werden om met de bakfiets vervoerd te worden. Dat bleek een moeilijke zoektocht. Een fiets neemt te veel plaats in om op te bergen in de woning, en een step laat niet toe om op een veilige manier bagage te transporteren. Het eerste zaadje van uBee was daarbij geplant."

Waar wordt de uBee geproduceerd?

"Van idee tot product blijven wij zo trouw mogelijk aan ons label 'created in Antwerp'. We werken samen met Studio Dott. in Berchem voor design en engineering en Drisag in Herentals voor de productie. Onze assemblage bevindt zich in Hoboken."

Waarom zijn jullie zo trots op dit product?

"Het ontwerp van uBee werd in 2022 al bekroond met de Red Dot award. De step koppelt functionaliteit aan een fris design. Het biedt een creatieve en veilige oplossing op een groeiend pijnpunt in de steden. Daarnaast zijn wij erin geslaagd een product te creëren dat eenvoudig is in onderhoud en gemaakt wordt met kwalitatieve en duurzame materialen."

Wie zijn de voornaamste kopers van jullie product?

"Onze doelgroep bestaat in eerste instantie uit bewoners van grotere Belgische steden, zoals Antwerpen, Gent en Brussel. We focussen op stadsliefhebbers die hoogwaardig en duurzaam design waarderen en flexibele oplossingen nodig hebben om hun levensstijl en vrijheid te ondersteunen."

Waarom moeten lezers op jullie stemmen?

"Dit op-en-top Antwerpse innovatief product is het geesteskind van twee rasechte Antwerpenaren. Zowel in de ideefase als nu in industrialisatie wordt ingezet op voornamelijk Antwerpse partners."

Via deze link kun je jouw stem uitbrengen. Stemmen kan tot en met 15 november.