Nieuws Antwerpen De weg naar de hel is geplaveid met…

De weg naar de hel is geplaveid met…

De weg naar de hel is geplaveid met…

.. goede voornemens! Bijna 1 op 3 Vlamingen nam zich vorig jaar voor om te gaan sporten. Ze startten allemaal met veel goede moed maar volhouden was een ander paar mouwen. 6 op de 10 Vlamingen hebben hun goede intenties niet volgehouden. Vrouwen gaven zelfs net iets vaker op dan mannen (59,6% vs. 54,8%). Vooral de leeftijdscategorie 35-54 jaar had het moeilijk om vol te houden want maar liefst 70% gaf er vroegtijdig de brui aan. Ook respondenten met kinderen (61,1%) bleken het moeilijker te hebben om vol te houden dan mensen zonder kinderen (53,4%). Een en ander blijkt uit een enquête van de sportclub David Lloyd.

Echt helemaal opkijken van deze resultaten doen we natuurlijk niet. Zo lijkt uit de enquête dat vooral tijdsgebrek de belangrijkste reden is waarom de Vlaming niet tot sporten komt. 

‘Druk op het werk’ en ‘gebrek aan motivatie’ zijn de het meest voorkomende excuses. Vooral mannen geven aan het te druk te hebben op het werk, bij vrouwen is het gebrek aan motivatie dan weer het hoogst. 

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat die goede voornemens dit jaar wel worden waargemaakt? Volgens sportcoaches zijn de eerste 66 dagen cruciaal om sportvoornemens na te komen, maar ook de moeilijkste. Wanneer die mijlpaal éénmaal behaald is, kunnen we spreken van een soort routine en wordt het makkelijker om die gecreëerde gewoonte aan te houden. Voor al diegenen die dit jaar weer goede voornemens hebben gemaakt: volhouden is de boodschap!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.