Nieuws Antwerpen Deauty biedt beautyboxen aan

Deauty biedt beautyboxen aan

Deauty biedt beautyboxen aan

deautyHet kan nog een late tip zijn voor moederdag: geef je mama, je echtgenote of je vriendin zondag een abonnement op een beautybox van Deauty. Dan ontvangt zij een heel jaar lang elke maand een geschenkdoos met verscheidene cosmeticaproducten in.

Deauty staat voor discover beauty. Deauty is een concept dat gelanceerd werd door twee ex-werknemers van L’Oréal. Die gingen ervan uit dat vrouwen graag experimenteren met cosmeticaproducten maar door het onvoorstelbaar grote aanbod het bos door de bomen niet meer zien. Ze weten niet meer welk product ze best kunnen gebruiken, ze kunnen de talloze nieuwe aanbiedingen niet meer volgen. Vandaar de idee om een aantal nieuwe producten bijeen te brengen in een box met een handleiding voor het gebruik ervan. Merkwaardig is vooral dat het aanbod in de box afgesteld is op het profiel van de klant en in dit opzicht varieert in functie van leeftijd, huidtype enz.

Boxen waarin een bepaald product thuis afgeleverd worden zijn effectief niet nieuw. Er zijn al fruitboxen, kookboxen, wijnboxen, reisaanbiedingen enz. Tom Van De Putte en Amos Susskind pikten de idee om een beautybox te lanceren op in Amerika waar twee studentes het concept uitwerkten als studie-opdracht. De box werd er een onmiddellijk succes. Ook in verscheidene andere landen overigens.

Het project werkt in twee richtingen: ook cosmeticabedrijven kunnen er hun voordeel bij doen. Ze krijgen er immers feedback mee van de klanten en kunnen op die manier hun aanbod bijsturen.

Deauty werd  ook in België een onmiddellijk succes. Met nu al meer dan 80 merken in de aanbieding is het zoveel als een moderne marketingtool voor de bedrijven. De klanten nemen een abonnement voor 16,95 euro per maand en reageren heel enthousiast. In die mate dat de Antwerpse start-up enkele tijd geleden al het Nederlandse Prettybox kon overnemen en nu uitkijkt naar mogelijkheden om ook in Frankrijk iets op te starten. Deauty telt vandaag 7000 klanten.  Het bedrijf wil snel naar 15000 abonnees en dan zou de target qua omzet met 2,5 miljoen euro kunnen gehaald worden.

Deauty runt kantoren in Antwerpen, Brussel en Rotterdam. Het bedrijf telt 8 werknemers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.