Nieuws Antwerpen December was topmaand voor Antwerpse luchtvaartmaatschappij

December was topmaand voor Antwerpse luchtvaartmaatschappij

December was topmaand voor Antwerpse luchtvaartmaatschappij

ANTWERPEN – Op 9 september 2019 steeg voor het eerst de Fokker 50 van Air Antwerp op richting London City Airport. De nieuwe, regionale luchtvaartmaatschappij heeft haar start niet gemist, want 4 maanden later staat de teller al bijna op 15.000 passagiers. Om dit te vieren biedt Air Antwerp een heel gunstig tarief aan.

“De route naar London City Airport is veruit de belangrijkste zakenroute vanuit Antwerpen. Begin september hebben we meegedeeld dat wij mikten op zo’n 50.000 passagiers per jaar. De vervoerscijfers tot dusver zijn volledig in lijn met deze prognose”, aldus Johan Maertens, ceo van Air Antwerp. “December was trouwens een topmaand. Toen hebben wij op onze enige route maar liefst 4.179 passagiers vervoerd. Dat zijn er 90 meer dan het maandrecord van het vroegere VLM. Een mooie prestatie als je weet dat wij vorige maand 700 stoelen minder hebben aangeboden dan onze voorganger deed in decembermaanden.”

Air Antwerp vliegt 16 keer per week van Antwerpen naar London City Airport. De vluchten worden uitgevoerd met een Fokker 50-turboprop, die plaats biedt aan 50 reizigers. De regionale luchtvaartmaatschappij biedt op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag drie retourvluchten aan. Op dinsdag en zondag wordt telkens tweemaal heen en terug gevlogen. “Ook op operationeel vlak verliep alles vlot. Van de meer dan 500 uitgevoerde vluchten tot dusver moest slechts één enkele vlucht geannuleerd worden omwille van een technisch probleem”, aldus Johan Maertens.

Air Antwerp werd in mei 2019 opgericht. Aandeelhouders zijn het Ierse CityJet (75%) en het Nederlandse KLM (25%). Met slechts 15 medewerkers in loondienst is Air Antwerp een van de kleinste luchtvaartmaatschappijen in Europa.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.