Nieuws Antwerpen Defensie tekent contract met Halwema

Defensie tekent contract met Halwema

Defensie tekent contract met Halwema

tommekeHet ministerie van Defensie runt ook nogal wat schrijnwerkerijen. Die moeten mee instaan voor het onderhoud van de gebouwen. De specialist in houtbewerkingsmachines Halwema uit Wijnegem heeft in dit opzicht een contract getekend met het leger voor het onderhoud van het machinepark. “Voor ons zeker een mooie referentie”, zegt Liesbeth Eynatten, management assistant bij Halwema.

Machines voor houtbewerking, aluminium en PVC draaien op een heel eigen technologie. Dit is de markt waarin Halwema al meer dan 60 jaar actief is. Het bedrijf uit Wijnegem verkoopt niet alleen kantverlijmers, opdeelzagen, boormachines, terugvoersystemen, persen en stofafzuigsystemen – de specialisten zorgen ook voor preventief en curatief onderhoud. Hun klanten zijn uiteraard schrijnwerkers, keukenbouwers en interieurspecialisten maar ook scholen, ziekenhuizen, steden e.a. die elk voor zich over een eigen schrijnwerkerij beschkken.

Daaronder dus ook het leger dat met Halwema een contract over vier jaar betekende voor het onderhoud van de machines. Het gaat om een order dat over de vier jaar toch wel 100.000 euro waard is. “We zijn er inderdaad best trots op”, zegt Liesbeth Eynatten. “We hebben ingetekend op een openbare offerte en het gehaald van onze concullega’s. Dat geeft voor ons enig perspectief.”

Halweme heeft het effectief de laatste jaren niet makkelijk gehad. De onderneming ging door een herstructureringsfase waarbij enkele mensen dienden af te vloeien. Vandaag worden nog 15 mensen tewerkgesteld. De zaak is onlangs overigens verhuisd van Deurne naar Wijnegem waar oa. een grote showroom geopend werd. “Wij hebben bovendien ook een eigen webshop op het net gezet. Wij hebben vastgesteld dat ook in onze business e-commerce voluit doordringt. We zijn bv. ook actief op het vlak van tweedehandsmachines en geĆÆnteresseerde klanten vinden die niet direct in een showroom.”

Halwema is een familiebedrijf dat vandaag aangestuurd wordt door Tom Vanlommel.

Foto: Tom Vanlommel

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.