Nieuws Antwerpen Dejond verslaat met succes concurrentie uit lage loonlanden

Dejond verslaat met succes concurrentie uit lage loonlanden

Dejond verslaat met succes concurrentie uit lage loonlanden

dejondDejond zag zijn omzetcijfer in 2012 snel dalen van 37 miljoen euro naar 27 miljoen euro. “Het omzetcijfer is voor ons evenwel niet erg relevant”, zegt bestuurder Kim Gastmans van de Wilrijkse onderneming. “Wij zijn ook actief in de handel met non-ferro metalen en de soms vrij brutale prijsschommelingen in die business vertekenen onze cijfers.”

De onderneming Dejond is een vrij discreet bedrijf dat enigszins teruggetrokken leeft op het industrieterrein Terbekehof in Wilrijk. Dit neemt niet weg dat de onderneming een stuk knowhow in huis heeft die geëxporteerd wordt over nagenoeg de hele wereld. Bij Dejong worden oa. zogenaamde blindklinkmoeren geproduceerd. Dit zijn mechanische bevestigingssystemen die een sterke schroefdraad verzekeren in een dunne plaat. De moeren kunnen dan gebruikt worden in toepassingen waar de achterzijde van het werkstuk moeilijk of helemaal niet bereikbaar is. Blindklinkmoeren kunnen verscheidene platen samenklinken en er kunnen andere werkstukken met een vijs of een bout op gemonteerd worden. Die blindklinkmoeren worden bij Dejond aangemaakt in de zogenaamde koudvervormingstechnologie.

De blindklinkmoeren van Dejond gaan de wereld rond onder het commerciële logo Tubtara. Ze werden voor het eerst aangemaakt in 1954 en sindsdien onafgebroken geperfectioneerd. “Dat is meteen ook de reden waarom zelfs concurrenten uit zogenaamde lageloonlanden onze technologie niet kunnen namaken. Wij zijn kwalitatief zo goed en we kunnen onze klanten op zo’n korte termijn bedienen dat wij echt wel outstanding zijn”, zegt Kim Gastmans. “Wij hebben onze materialen in die mate geoptimaliseerd dat zij bv. erg resistent zijn in zoute en zure omgevingen.”

Concreet: de moeren van Dejond worden oa. gebruikt in de vliegtuigindustrie. Om de passagiersstoelen te bevestigen bv. Sonaca is in dit opzicht een trouwe klant van Dejond.

Dejond verdeelt tevens bouwsysstemen en bouwprofielen.

De onderneming stelt zo’n 70 mensen tewerk.

Kim Gastmans is best trots op de technologie van de onderneming. Hij steekt zijn bezorgdheid over de toekomst evenwel niet weg. “Vooral de berg formaliteiten waar wij als onderneming elke dag mee geconfronteerd worden is voor ons echt problematisch aan het worden. Wij zijn meer bezig met de administratie dan met onze eigen productie.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.