Delen Private Bank neemt Nederlandse Nobel Vermogensbeheer over

ANTWERPEN - Delen Private Bank neemt in Nederland Nobel Vermogensbeheer over, een onafhankelijke vermogensbeheerder. Daarmee versterkt de Antwerpse vermogensbeheerder haar aanwezigheid in Nederland, waar ze opereert onder de naam Oyens & Van Eeghen.

Nobel Vermogensbeheer en Oyens & Van Eeghen gaan voortaan samen door het leven onder de naam Oyens & Van Eeghen. Delen Private Bank neemt de klanten en medewerkers van Nobel Vermogensbeheer, met een kantoor in Amsterdam, over. Zij worden in de loop van de volgende maanden geïntegreerd in Oyens & Van Eeghen.

Nederlandse groeistrategie

De overname van Nobel Vermogensbeheer past binnen de groeistrategie van Delen Private Bank in Nederland. “We zijn in Nederland aanwezig sinds 2015, via de overname van Oyens & Van Eeghen”, zegt Frederik Baert, algemeen directeur van Oyens & Van Eeghen. “We zijn erin geslaagd het model van Delen Private Bank succesvol te implementeren. Dat resulteerde in een stijging van het aantal klanten. Oyens & Van Eeghen telt ondertussen vier kantoren. Met de overname van Nobel Vermogensbeheer steken we opnieuw een tandje bij.”

Delen Private Bank werd opgericht in Antwerpen in 1936 door de familie Delen, die vandaag samen met de beursgenoteerde groep Ackermans & van Haaren één van de twee aandeelhouders is. Er werken zo’n 380 mensen in België. De bank is via haar Nederlandse kantoor Oyens & Van Eeghen bij onze noorderburen aanwezig in Amsterdam, Den Bosch, Heerenveen en Valkenburg. Daarnaast heeft Delen Private Bank een dochteronderneming in het Verenigd Koninkrijk en in Luxemburg.