Nieuws Antwerpen Delen ziet belegd vermogen met 11% stijgen

Delen ziet belegd vermogen met 11% stijgen

Delen ziet belegd vermogen met 11% stijgen

deeltjeVermogensbankier Delen groeit sterk door. De groep beheert vandaag liefst 32 miljard euro aan kapitaal, zo’n 11% meer dan het jaar ervoor. Delen nam enkele tijd terug nog de Nederlandse vermogensbeheerder Oyens and Van Eeghen over.

Antwerpen was enkele jaren terug nog een groot financieel centrum. Met  banken als de Bank van Antwerpen en KBC functioneerde Antwerpen als een draaischijf van het bankwezen. De snelle digitalisering van de sector deed alle grote instellingen uiteindelijk uitwijken naar Brussel.

Delen en de Bank  J. van Breda zijn nagenoeg de enige overlevenden van die roemruchte periode. Beide instellingen behoren tot de groep Ackermans and van Haaren en zijn als dusdanig uitstekend gepositioneerd. De Bank J. Van Breda heeft zich verder opgewerkt tot een toonaangevende nichemarkt. Delen Private Bank is een actieve vermogensbeheerder die met zijn Britse dochter JM Finn and co en de onlangs overgenomen Oyens and Van Eeghen een heel eigen strategie volgt.

Delen Private Bank beheert vandaag 22,8 miljard euro, JM Finn tekent voor 9,3 miljard euro. De aangroei van de beheerde kapitalen komt zowel van nieuwe klanten als van de organische groei van het beheerde kapitaal.

“We zien de toekomst met vertrouwen tegemoet”, heet het in het jaarverslag 2014. De vermogensbeheerders aan de Jan van Rijswijcklaan stellen zich op als niet-speculatieve beleggers die het erom te doen is het kapitaal van hun klanten op lange termijn te beveiligen. Korte-termijn-interventies zijn aan hen niet besteed.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.