Nieuws Antwerpen Delta Lloyd neemt ZA Verzekeringen over

Delta Lloyd neemt ZA Verzekeringen over

Delta Lloyd neemt ZA Verzekeringen over

delta lloydDe verzekeringsmaatschappij ZA Verzekeringen is overgenomen door de Nederlandse bankverzekeraar Delta Lloyd. ZA is gespecialiseerd in overlijdensverzekeringen. Op de hoofdzetel van de maatschappij aan de Jan Van Rijswijcklaan is enige onrust merkbaar. Volgens gedelegeerd bestuurder Frank Waegemans is nog niet duidelijk wat er in de komende maanden te gebeuren staat. “In de komende weken worden gesprekken opgestart.”

ZA Verzekeringen is destijds in 1990 opgezet door de Nederlandse groep Zwolsche Algemene. Het bedrijf werd naderhand doorgeschoven naar de Amodo Groep, een familiale holding. Met de doorschuifoperatie van ZA Verzekeringen naar de Delta Lloyd Groep “kunnen wij onze onderneming steviger positioneren binnen een financieel sterke groep,” zegt Frank Waegemans. “De verzekeringssector vergt vandaag enorm veel kapitaal. We moeten aan steeds strengere normen voldoen en moeten onze rapportering uitbreiden. Alleen wie ruime financiële middelen heeft kan die uitdagingen aan.”

De Antwerpse verzekeringsgroep heeft een ruim over heel het land verspreid kliënteel. De onderneming is effectief gespecialiseerd in overlijdensverzekeringen, een markt die vandaag vooral toegespitst is op zelfstandigen, industriëlen en grote vermogens.

Volgens Delta Lloyd past de overname van ZA Verzekeringen in de langetermijnstrategie om in de Belgische markt te groeien naar een complete en toonaangevende levensverzekeraar. De producten die ZA Verzekeringen aanbiedt sluiten goed aan bij de strategische focus op bescherming (overlijden en invaliditeit) en pensioen (pensioensparen en beleggen) van Delta Lloyd Life in België.

Steeds volgens Delta Lloyd past de overname ook in haar versterkte distributiekracht. ZA Verzekeringen verdeelt zijn producten immers via onfhankelijke makelaars en banken. Delta Lloyd Life zal de overlijdensverzekeringen van ZA Verzekeringen in dit opzicht ook aanbieden aan zijn eigen klanten. “Daarnaast hebben de klanten van ZA Verzekeringen ook een profiel dat interessante commerciële mogelijkheden biedt voor Delta Lloyd en zijn bestaande distributienetwerken.

Bij ZA Verzekeringen werken vandaag 72 mensen. De maatschappij heeft een jaarlijks bruto premie-inkomen van zowat 50 miljoen euro. Volgens Delta Lloyd levert de transactie meteen een positieve bijdrage aan de winst per aandeel.

Hoeveel betaald werd voor ZA Verzekeringen wordt niet vrijgegeven.

ZA Verzekeringen is sponsor van voetbalclub KV Mechelen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.