Nieuws Antwerpen DEME bouwt nieuw hoofdkwartier in Zwijndrecht

DEME bouwt nieuw hoofdkwartier in Zwijndrecht

DEME bouwt nieuw hoofdkwartier in Zwijndrecht

bourgeoisVlaams minister-president Geert Bourgeois heeft in Zwijndrecht de eerste steen gelegd voor het nieuwe kantoorgebouw van de baggergroep DEME. in Zwijndrecht. Hij stelde er ook de gloednieuwe, hoogtechnologische baggersimulator in dienst.

Het nieuwe kantoorgebouw van DEME komt op de terreinen van het hoofdkantoor aan de Scheldedijk, heeft een vloeroppervlakte van 5.600 m² en zal aansluiten op de reeds bestaande kantoorgebouwen. In de onderste twee niveaus zullen technische lokalen, vergaderzalen, fitnessruimte en een uitbreiding van de bestaande keuken en het restaurant hun plaats vinden. Op de overige vijf verdiepingen is er plaats voor ongeveer 250 nieuwe werkplekken. Het gaat om een project van zowat 15 miljoen euro.

De laatste jaren heeft DEME heel wat nieuwe gebouwen opgetrokken. De sterke groei van de groep en de verdere vlootuitbreiding liggen aan de basis van deze uitbreidingen. De toenemende complexiteit van de projecten wereldwijd zorgt er ook voor dat een degelijke ondersteuning vanuit het hoofdkantoor op vlak van projectvoorbereiding en werfopvolging noodzakelijk is.

DEME bevestigt hiermee ook duidelijk de wil om in België verankerd te blijven. De groep stelt 4.500 werknemers te werk waarvan 700 in Zwijndrecht en Oostende, 250 op Belgische sites en 60 in haar ateliers in Zeebrugge en Zwijndrecht.

De baggersector, en de aanverwante niches, zijn hoogtechnologische sectoren. Zij hebben nood aan hoog-specialistisch opgeleide medewerkers, zowel aan boord van de tuigen als op sites en kantoren. Het bedrijf is bereid het nodige te doen om hen deze specifieke bedrijfskennis bij te brengen. ‘Learning on the job’ blijft belangrijk. Dit kan versneld en beter onderbouwd worden door gebruik te maken van simulatoren, waardoor er bijgeleerd kan worden zonder risico’s. DEME heeft in de voorbije jaren geïnvesteerd in een netwerk van simulatoren : een vaarsimulator en machinekamersimulator in het VDAB-opleidingscentrum in Zeebrugge, een cuttersimulator in de eigen kantoren in Lambersart (Frankrijk) en nu de kroon op het werk met een hopperbaggersimulator.

DEME heeft wereldwijd een prominente plaats veroverd in enkele zeer specialistische en complexe waterbouwkundige disciplines. De groep diversifieerde van baggerwerken en landwinning naar waterbouwprojecten op volle zee, dienstverlening aan olie- en gasbedrijven, installatie van offshore windparken, milieuactiviteiten zoals grondsanering, slibrecyclage en herwaardering van brownfields en wrakruiming. Dankzij zijn multidisciplinaire kennis en ervaring, projectsynergieën en zijn geïntegreerde bedrijfsstructuur kon DEME uitgroeien tot een internationale aanbieder van totaaloplossingen.

De groep beschikt over een van de meest moderne, hoogtechnologische en veelzijdige vloten voor bagger- en waterbouwactiviteiten. In 2013 realiseerde de groep een omzet van 2,53 miljard euro. Het bedrijf wordt mee aangestuurd door de holding Ackermans & van Haaren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.