Nieuws Antwerpen DEME gaat Duitse rivier Elbe verdiepen

DEME gaat Duitse rivier Elbe verdiepen

DEME gaat Duitse rivier Elbe verdiepen

ZWIJNDRECHT – Nordsee Nassbagger- und Tiefbau en Dredging International, twee Duitse dochterondernemingen van de DEME Group uit Zwijndrecht, hebben het contract binnengehaald voor de verdieping van de Elbe. Dit prestigieuze contract van zo’n 238 miljoen euro (incl. btw) bevestigt de technologische expertise van DEME in complexe bagger- en waterbouwprojecten. DEME is al meer dan 50 jaar actief op de Duitse markt.

Het project van de Elbe omvat de verbreding en de verdieping van de 116 kilometer lange vaargeul tussen Cuxhaven en Hamburg tot een niveau van -14,5 meter. DEME zal zijn modernste sleephopperzuigers, backhoe dredgers en sproeipontons inzetten voor het baggeren van ongeveer 32 miljoen m³ aan materiaal.

Christopher Iwens, General Manager van de Duitse dochterbedrijven: “Het binnenhalen van dit contract is een schitterende teamprestatie, want het toont aan dat onze lokale expertise – gebaseerd op een combinatie van hightech kennis, vakmanschap en vele jaren van toegewijd ondernemerschap – de sleutel tot succes is voor het versterken van de aanwezigheid van het bedrijf in Duitsland. De voorbereidende fase van dit belangrijke project is nu volop bezig en wordt uitgevoerd door onze gespecialiseerde teams in Bremen.”

Expertise op rivieren

DEME heeft in Duitsland al een mooie reputatie wat betreft de bouw van maritieme infrastructuur, waar het sinds 1968 aanwezig is met het in Bremen gebaseerde dochterbedrijf Nordsee Nassbagger und Tiefbau. Sinds 2004 worden de sleephopperzuigers van DEME regelmatig ingezet op de Elbe voor het onderhoud van de vaargeul van Cuxhaven naar Hamburg. DEME voltooide recent de verdiepingswerken op de Seine in Frankrijk en haalde het contract voor de modernisering van de vaargeul Świnoujści – Szczecin in Polen binnen.

In 2018 realiseerde DEME een omzet van 2,65 miljard euro.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.