Nieuws Antwerpen DEME gaat offshorewindparken bouwen in Japan

DEME gaat offshorewindparken bouwen in Japan

DEME gaat offshorewindparken bouwen in Japan

ZWIJNDRECHT – Geen Olympische Spelen in Japan dit jaar, die worden verplaatst naar 2021 omwille van het coronavirus. De Belgische baggeraar DEME uit Zwijndrecht trekt wel naar Japan. Het gaat in zee met de Japanse maritieme aannemer Penta-Ocean Construction om offshorewindparken te bouwen in Japan.

Volgens DEME heeft de ontwikkeling van offshorewindparken in Japan een aanzienlijke impuls gekregen door nieuwe regelgeving. Die promoot de opwekking van windenergie op zee en in havengebieden. De omstandigheden in Japan brengen echter bepaalde moeilijkheden met zich mee.

“Offshorewindprojecten kunnen te maken krijgen met zeer complexe ondergronden als gevolg van gemengde zand- en rotsachtige, soms zachte grond in combinatie met zware meteorologische en oceanografische omstandigheden zoals tyfoons, bomcyclonen, enzovoort. Bovendien moet er ook rekening worden gehouden met seismische krachten”, zegt DEME.

Daarom willen DEME Offshore en Penta-Ocean Construction hun knowhow combineren om totaaloplossingen te kunnen bieden. “Als eerste stap starten we met de introductie en ontwikkeling van geavanceerde technologieën, die nuttig en gunstig worden geacht voor de Japanse markt en die leiden tot de gezamenlijke bouw van offshore windmolenparken in Japan”, klinkt het.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.