Nieuws Antwerpen DEME gaat Suezkanaal uitdiepen en verbreden

DEME gaat Suezkanaal uitdiepen en verbreden

DEME gaat Suezkanaal uitdiepen en verbreden

suezDEME heeft in Egypte een contract binnengehaald om de westelijke tak van het Suezkanaal uit te diepen en te verbreden. Het gaat om een opdracht van liefst 540 miljoen dollar.

Het bedrijf uit Zwijndrecht heeft daartoe een consortium opgezet met de Great Lakes Dredge é Dock Company. Met een aandeel van 75% in de constructie zal DEME het consortium ook leiden.

DEME heeft als bagger-, waterbouw- en milieugroep internationaal een prominente plaats veroverd in verscheidene specialistische en complexe waterbouwkundige disciplines. De groep diversifieerde van baggerwerken en landwinning naar waterbouwprojecten op volle zee, dienstverlening aan olie- en gasbedrijven, de bouw van offshore windparken en milieuactiviteiten. Het concern stelt vandaag liefst 4.500 mensen tewerk en tekende verleden jaar voor een omzet van 2,5 miljard euro.

DEME heeft er zich toe geëngageerd om de werken binnen een heel korte tijdspanne uit te voeren.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.