Nieuws Antwerpen DEME is opnieuw meest aantrekkelijke werkgever

DEME is opnieuw meest aantrekkelijke werkgever

DEME is opnieuw meest aantrekkelijke werkgever

ZWIJNDRECHT/ANTWERPEN – Randstad heeft de jaarlijkse lijst van meest aantrekkelijke werkgevers bekendgemaakt. Baggeraar DEME (58,3%) is de meest aantrekkelijke werkgever van het voorbije jaar, voor Mediahuis (49,7%), mediagroep waartoe ook Made in Antwerpen behoort, en Janssen (48,6%).

DEME is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot meest aantrekkelijke werkgever van België tijdens de Randstad Awards 2020. Zowat 12.000 Belgen tussen de 18 en 65 jaar beoordelen in het onderzoek werkgevers op criteria zoals arbeidsvoorwaarden, carrière‐ en groeimogelijkheden en jobinhoud. Dit is het tweede jaar op rij en de derde keer in vier jaar dat DEME de award in de wacht sleept in de privésector.

“Ik ben bijzonder trots dat DEME opnieuw uitgeroepen is tot meest aantrekkelijke werkgever van België”, zegt Luc Vandenbulcke, ceo DEME Group. “Maar ik ben nog meer trots op onze medewerkers, die zich elke dag inzetten op de meest uitdagende projecten wereldwijd. Onze collega’s aan boord van onze schepen, op projecten en op onze kantoren maken van DEME een internationale topspeler in de verschillende segmenten waarin we actief zijn. Hun gedrevenheid, expertise en innovatiekracht maken DEME zo uniek. De award is dus opnieuw een erkenning voor onze 5.200 medewerkers.”

Rangschikking voorbije 10 jaar

Behalve de meest aantrekkelijke werkgever van het voorbije jaar, maakte Randstad ook de rangschikking van de voorbije tien jaar bekend (periode 2011-2020). Janssen haalt het over het voorbije decennium op GlaxoSmithKline en baggeraar Jan De Nul. De farmaceuticagigant uit de Kempen is het enige bedrijf dat twintig jaar ononderbroken in de top tien staat. Maar liefst vijf keer was het ook de meest aantrekkelijke werkgever.

De top van de rangschikking verschilt weinig met die van 2010. Toch duiken er vier nieuwe bedrijven op in de top tien: baggeraar DEME (zesde plaats), uitgever Mediahuis (achtste plaats), luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines (negende plaats) en farmabedrijf UCB (tiende plaats).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.