Nieuws Antwerpen DEME koopt vikingschip

DEME koopt vikingschip

DEME koopt vikingschip

De Antwerpse baggeraar en verlener van maritieme diensten DEME heeft een overeenkomst gesloten met de Noorse rederij Eidesvik voor de overname van het DP3 offshore installatieschip ‘Viking Neptun’. Dat schip legt kabels voor offshore-windparken.

De aankoop van het schip sluit aan bij DEME’s strategie om de meest veelzijdige en geavanceerde vloot in de sector uit te bouwen. DEME zet nu al het baanbrekende DP3 kabelinstallatieschip ‘Living Stone’ in, dat bekend staat als een van de snelste en efficiëntste schepen in de kabelinstallatiesector.

Het 145 m lange ‘Viking Neptun’ is ook uitgerust met een groot, onbelemmerd dek en een 400 ton zware Active Heave Compensated Knuckle Boom-kraan, waardoor het vaartuig zich ook prima leent voor de bouw van drijvende windparken.

Hugo Bouvy, Managing Director DEME Offshore, licht toe: “DEME wil altijd anticiperen op de toekomstige noden van klanten en hen ondersteunen in hun groei. De aankoop van een tweede groot kabellegschip zorgt ervoor dat we klaar zijn om aan hun noden te voldoen, nu en in de toekomst, en dat we een proactieve rol kunnen spelen in de energietransitie. Sinds zijn komst heeft ons offshore DP3 installatieschip ‘Living Stone’ zijn stempel gedrukt op de sector, met ongeëvenaarde capaciteiten. We zijn ervan overtuigd dat ‘Viking Neptun’ een even indrukwekkende carrière te wachten staat binnen de DEME-vloot en de aankoop bevestigt nogmaals onze inspanningen om aan de eisen van onze klanten te voldoen en die te overtreffen. Bij DEME delen we ook de teamfocus van Eidesvik om milieuvriendelijkere werkzaamheden na te streven en we zullen ook de mogelijkheden onderzoeken voor verdere samenwerking tussen onze twee bedrijven.”

‘Viking Neptun’ zal zich in het laatste kwartaal van 2022 bij de DEME-vloot voegen.

Reageer op dit bericht

Reacties

Carlo V. 2022-01-20 12:12:06

Carlo Vrancken-Fantastisch, moest ik 50 a 60 jaar jonger zijn (helaas dat kan niet) ik zou kandidaat zijn om een job te nemen bij Deme. Proficiat met de nieuwe contracten.

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.