Nieuws Antwerpen DEME krijgt prijs voor milieuvriendelijke baggerboten

DEME krijgt prijs voor milieuvriendelijke baggerboten

DEME krijgt prijs voor milieuvriendelijke baggerboten

 

ihcDe Antwerpse Baggeraar DEME en Royal IHC, de Nederlandse constructeur van baggervaartuigen hebben de  DPC Innovation Award gewonnen voor de eerste sleephopperzuigers op LNG (liquefied natural gas). DPC staat voor Dredging and Port Construction. De onderscheidingen worden toegekend  aan de meest innovatieve projecten in de bagger- en havenindustrie.

DEME en Royal IHC wonnen de prijs in de categorie ‘Innovatieve vormgeving van baggerschepen’. DEME startte enkele jaren geleden met een ambitieus programma om haar vloot uit te breiden. Op dit moment is een aantal schepen in aanbouw die de efficiëntie aanzienlijk zullen vergroten, zowel wat betreft productiviteit als op het gebied van milieuprestaties. Alain Bernard, Bestuurder en CEO van de  DEME Group zegt daarover: “DEME blijft steeds op zoek naar innovatieve oplossingen die de impact van haar activiteiten op het milieu zoveel mogelijk wil beperken. De sleephopperzuigers ‘Minerva en ‘Scheldt River’, die momenteel bij Royal IHC worden gebouwd, zullen de eerste baggerschepen ter wereld zijn met motoren die op twee soorten brandstof werken en die volledig op LNG kunnen draaien”.

“IHC begon in 2012 te onderzoeken of een sleephopperzuiger op LNG zou kunnen varen”, voegt Dave Vander Heyde, CEO van Royal IHC, eraan toe. “Wij zijn dan ook blij dat wij de eerste hopperzuigers op LNG ter wereld mogen bouwen en bijdragen tot de ambitie van DEME om voortrekker te blijven in de sector.

De Belgische bagger-, waterbouw- en milieugroep DEME is een internationale marktleider voor complexe waterbouwwerken. DEME telt wereldwijd 4.600 medewerkers.. Meer informatie op www.deme-group.com 

Royal IHC is een Nederlandse leverancier van apparatuur, schepen en services voor de offshore-, bagger- en natte mijnbouwmarkten. Werrldwijd zijn er voor Royal IHC 2.300 medewerkers aan de slag . op verschillende locaties. Meer informatie op www.royalihc.com.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.