Nieuws DEME mag nog eens 500 kilometer kabel trekken voor Brits windmolenpark op zee

DEME mag nog eens 500 kilometer kabel trekken voor Brits windmolenpark op zee

DEME mag nog eens 500 kilometer kabel trekken voor Brits windmolenpark op zee

ZWIJNDRECHT – Maritiem dienstverlener DEME heeft nog een contract binnengehaald om kabels te leggen voor een nieuw windmolenpark voor de Britse kust.

DEME en zijn partner LS Cable & System mogen in totaal ongeveer 500 kilometer kabel trekken voor ‘Norfolk Vanguard’. Dat is een windmolenpark dat Vattenfall gaat bouwen, 47 kilometer voor de kust van Norfolk in het Verenigd Koninkrijk. De werken zullen in 2027 en 2028 uitgevoerd worden. DEME en LS Cable & System waren al de voorkeursbieder voor het contract.

Voor DEME gaat het om een “omvangrijk contract”, zegt het bedrijf in een persbericht, waarmee een contract met een waarde van 50 tot 150 miljoen euro wordt bedoeld.

Het consortium had eerder al een contract binnengehaald voor het trekken van 360 kilometer kabel voor het windmolenpark ‘Norfolk Boreas’, in dezelfde zone. Ook dat is een “omvangrijk contract”.

LEES OOK. DEME mag 360 kilometer kabel trekken voor Britse kust

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.