Nieuws Antwerpen DEME Offshore investeert in drones

DEME Offshore investeert in drones

DCIM156MEDIADJI_0017.JPG

DEME Offshore investeert in drones

ZWIJNDRECHT – DEME Offshore, wereldleider voor oplossingen en diensten voor de offshore energiemarkt en onderdeel van de DEME Group uit Zwijndrecht, gaat een partnership aan met SABCA. Samen gaan ze drones ontwikkelen en inzetten voor bewakings- en inspectiewerkzaamheden in de offshore windsector.

DEME Offshore en SABCA, gespecialiseerd in de lucht- en ruimtevaartsector, zijn ervan overtuigd dat drones een gamechanger kunnen zijn om de gezondheid en veiligheid van hun werknemers te verbeteren, de milieu-impact in de operations & maintenance-fase van een project te verlagen en de totale kosten van deze operaties te verminderen.

Thibauld Jongen, ceo Groep SABCA: “DEME’s kennis van mariene technologie en engineeringexpertise is een unieke aanvulling op de droneontwikkelingen van SABCA voor industriële toepassingen volgens de strengste veiligheids- en beveiligingsnormen in de luchtvaartsector.”

Luc Vandenbulcke, ceo DEME. “Dankzij het inzetten van drones kunnen we gedetailleerde en uiterst accurate inspectiegegevens leveren, de veiligheid verder verhogen en de downtime en kosten verminderen. Accuratere gegevens verkorten de responstijd en verhogen de beschikbaarheid en de elektriciteitsproductie. De offshore windturbines worden ook steeds groter en dus heeft de sector behoefte aan partners die deze trend kunnen volgen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.