Nieuws Antwerpen DEME Offshore verovert de zeeën en bereikt opmerkelijke mijlpaal

DEME Offshore verovert de zeeën en bereikt opmerkelijke mijlpaal

DCIM156MEDIADJI_0017.JPG

DEME Offshore verovert de zeeën en bereikt opmerkelijke mijlpaal

ZWIJNDRECHT – Met 2.200 geïnstalleerde turbines bereikt DEME Offshore een opmerkelijke mijlpaal. Samen hebben ze een capaciteit van 9.316 MW aan hernieuwbare energie, goed voor elektriciteit voor zo’n 9,3 miljoen huishoudens en bijna twee keer de hoeveelheid die jaarlijks nodig is om elk Belgisch huishouden van groene stroom te voorzien.

Het offshore installatieschip Sea Installer heeft in het Verenigd Koninkrijk een turbine van 7 MW geïnstalleerd. Op zich niet bijzonder, ware het niet dat het voor DEME Offshore de 2.200ste offshore turbine is. Daarmee heeft het bedrijf uit Zwijndrecht een ongeëvenaard palmares opgebouwd.

Als pionier in de sector werden de eerste turbines in 2000 geïnstalleerd met een capaciteit van 1,5 MW. Dat gebeurde in de Baltische zee in Zweden. Sindsdien installeerde DEME Offshore turbines van allerlei soorten en maten op 45 verschillende windparkprojecten in Europa en China.

Michael Glavind, business unit director bij DEME Offshore. “Dankzij onze ervaring met deze installaties – in uiteenlopende weersomstandigheden en op verschillende soorten zeebodems – beschikken we over een onovertroffen  expertise waar we uit kunnen putten voor elk toekomstig offshore windproject. We kunnen deze expertise ook  gebruiken om de markt te leiden als ontwikkelaar van innovatieve ontwerpen voor installatiemateriaal. Ik wil iedereen bedanken voor het bereiken van deze mijlpaal.”

De komende maanden worden nog nieuwe turbines geïnstalleerd voor het Belgische offshore windpark SeaMade en op het Nederlandse Borssele 1 & 2.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.