Nieuws Antwerpen DEME tekent 250 miljoen euro aan nieuwe contracten

DEME tekent 250 miljoen euro aan nieuwe contracten

DEME tekent 250 miljoen euro aan nieuwe contracten

dredgingHet baggerbedrijf DEME heeft voor 250 miljoen euro aan nieuwe contracten binnengehaald. Het gaat om opdrachten die gerelateerd zijn aan verschillende energieprojecten. Het bedrijf uit Zwijndrecht ziet zijn orderboekje voor de komende maanden daarmee flink vol lopen.

DEME en zijn dochterondernemingen GeoSea en Tideway dragen samen met hun concurrent De Nul (Hofstade) de trots uit van de Vlaamse baggernijverheid. Het bedrijf is de laatste jaren sterk expansief. De groep tekende verleden jaar voor een omzet van 1,9 miljard euro en stelt vandaag liefst 4200 mensen tewerk. DEME heeft zich toegespitst op baggerwerken, waterbouw en milieuprojecten. De laatste jaren wordt gediversifieerd in de richting van waterbouwkundige projecten op volle zee, dienstverlening aan olie- en gasbedrijven, grondsanering, slibrecyclage en revalidatie van brownfields en wrakopruiming. De onderneming beschikt daartoe over een moderne vloot aan gespecialiseerde schepen. GeoSaa spitst zich dan weer toe op de bouw van windmolenparken op zee.

De nieuwe reeks bijkomende opdrachten leggen een stevige bodem onder de activiteiten voor de komende maanden. “Het gaat vooral om contracten die te maken hebben met energieprojecten”, zegt woordvoerdster Ann Wittemans. “Onze opdrachtgevers zijn in dit opzicht olie- en gasmaatschappijen en ondernemingen die actief zijn in de sector van de hernieuwbare energie.”

* in Santa Marta, Colombia zal Dredging International baggerwerken uitvoeren voor een zwaaikom en aanlegplaatsen voor het Drummond Project. Het gaat om de bouw van laadinstallaties voor kolen. Drummond Columbia is de grootste kolenverhandelaar van Colombia.
* in Venezuela nabij Punto Fijo zal Tideway in opdracht van Saipem een aanlanding voor een pijpleiding uitvoeren. In de buurt wordt een gasveld ontwikkeld.
* nog in Venezuela heeft Tideway een bijkomende opdracht binnengehaald voor rekening van de Venezolaanse staatsoliemaatschappij PDVSA. Tideway zal er een sleuf baggeren.
* in het kader van de werkzaamheden voor het Wheatstone LNG project van Chevron in Australië zal Tideway de zeebodem nivelleren en erosiebescherming aanleggen.
* in de Ierse Zee plaatst GeoSea een meteomast.
* in India heeft ISD (International Seaport Dredging) twee nieuwe opdrachten binnengehaald in Orissa aan de oostkust. ISD gaat er baggerwerken uitvoeren voor het toegangskanaal en de zwaaikom ten behoeve van een kolen- en bulkterminal van Gopaipur Port.
* de Dhamra Port Company heeft de opdracht voor de onderhousdbaggerwerken eveneens toegekend aan ISD.

DEME is in handen van Ackermans & van Haaren (A&vH) en de bouwgroep CFE.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.