Nieuws Antwerpen DEME werkt mee aan bouw Duits windmolenpark

DEME werkt mee aan bouw Duits windmolenpark

DEME werkt mee aan bouw Duits windmolenpark

demeetjeHet gaat de groep DEME voor de wind. Nadat het concern eerder al een hele reeks grote contracten binnenhaalde gaat de onderneming uit Zwijndrecht nu ook mee het windmolenpark MEG I ontwikkelen. Het gaat om een van de grootste windmolenparken op de Duitse Noordzeekust.

De orderporteuille van DEME zat eind verleden jaar al flink vol. Er waren toen voor 2,4 miljard euro aan opdrachten ingeboekt. Begin dit jaar kwamen daar nog eens voor 1,4 miljard euro aan orders bij. Met de bouw van MEG I is daar nu nog een miljoenopdracht bijgekomen.

Het offshore windmolenpark MEG I komt in de Noordzee in de zogenaamde Duitse Bocht op 45 kilometer ten noorden van het Waddeneiland Borkum. De windmolens gaan 400 MW aan elektriciteit opleveren en op die manier meer dan 1 miljoen mensen bevoorraden met stroom.

Na de bouw van het hele complex zal DEME ook betrokken blijven bij het onderhoud van het park en bij de langetermijnfinanciering.

DEME maakt deel uit van de Groep Ackermans & van Haaren. De onderneming heeft zich als baggerbedrijf gediversifieerd naar landwinningactiviteiten, golfslag en getijdenenenegie, offshore mining en offshore wind.

2014 werd afgesloten op een omzet van 2,5 miljard euro. De groep stelt 4600 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.