Nieuws Antwerpen DEME werkt mee aan eerste offshore windmolenpark in Frankrijk

DEME werkt mee aan eerste offshore windmolenpark in Frankrijk

DEME werkt mee aan eerste offshore windmolenpark in Frankrijk

ZWIJNDRECHT – DEME heeft binnen een consortium met het Franse Eiffage Métal een belangrijk contract in de wacht gesleept voor 80 funderingen voor het offshore windmolenpark in het Franse Saint-Nazaire. Het gaat om het eerste offshore windmolenpark in Frankrijk.

Het offshore windmolenpark in Saint-Nazaire zal goed zijn voor 480 megawatt en is eigendom van EDF Renewables en Enbridge. Het park zal voldoende elektriciteit produceren om 20% van de energie voor het departement Loire-Atlantique te voorzien.

Het consortium van DEME en Eiffage Métal zal het ontwerp, de productie en de installatie van de stalen funderingen verzorgen. Het contract van het consortium heeft een totale waarde van meer dan 500 miljoen euro.

“We zijn blij met dit eerste EPCI-funderingscontract in Frankrijk en met het feit dat we kunnen bijdragen tot de ambitieuze doelstellingen inzake de energietransitie van het land”, aldus Jan Vandenbroeck, General Manager French Subsidiaries bij DEME. “Het contract benadrukt onze technische knowhow inzake innovatieve oplossingen voor de offshore windsector. Tijdens het project zullen we de techniek toepassen van geboorde funderingen, een nieuwe stap in de offshore windindustrie.”

DEME is wereldleider in de gespecialiseerde domeinen van baggerwerken, waterbouwkunde en milieusanering, en heeft zijn wortels in België. Het bedrijf uit Zwijndrecht kan rekenen op 5.200 hoogopgeleide professionals over de hele wereld. In 2018 realiseerde DEME een omzet van 2,65 miljard euro.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.