Nieuws Antwerpen DEME zet hotelschip voor pre-quarantaine in

DEME zet hotelschip voor pre-quarantaine in

DEME zet hotelschip voor pre-quarantaine in

ZWIJNDRECHT – Eerder nam DEME de maatregel om geen bemanningen aan boord meer af te lossen tot 17 april. Nu het einde van de coronacrisis nog niet in zicht is, opent de baggeraar uit Zwijndrecht een hotelschip. Die zal dienen voor pre-quarantaine en moet veilige wissels van scheepsbemanning verzekeren.

Voor de veiligheid van de medewerkers en om het risico op besmetting tot een minimum te beperken, lost DEME al enkele weken geen bemanningen aan boord van bagger- en offshoreschepen meer af. Die maatregel werd oorspronkelijk genomen tot 17 april, maar door de aanhoudende crisis komt er nu toch een wissel van scheepsbemanning.

Zo zullen bemanningen die weer starten, in kleine groepen aan boord van een hotelschip gaan voor pre-quarantaine. Het schip, dat in Oostende is aangemeerd, moet bemanningen van verschillende DEME-schepen gescheiden houden tot ze weer aan boord van hun bagger- of offshoreschip gaan. Zo wordt het sociaal contact en de activiteiten aan boord van het hotelschip beperkt tot kleine groepen.

“We blijven in deze crisis op zoek gaan naar oplossingen om de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers te garanderen en zo projecten op een verantwoorde manier verder te kunnen uitvoeren”, klinkt het. “Dankzij deze pre-quarantaine beperken we het risico beperken dat het coronavirus aan boord raakt. Bemanningen die nu al wekenlang aan boord zitten, kunnen zo weer terugkeren naar hun families.”

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.