Nieuws Antwerpen Democo trekt gebouwen Deurgancksluis op

Democo trekt gebouwen Deurgancksluis op

Democo trekt gebouwen Deurgancksluis op

democoHet bouwbedrijf Democo is de werken begonnen voor de verschillende dienstgebouwen aan de Deurgancksluis in de haven van Antwerpen. Het complex wordt de werkplek voor het nautisch personeel aan de sluis en moet in het najaar van 2015 klaar zijn.

Het geheel aan de Deurgancksluis zal uit acht gebouwen bestaan en drie wachthuisjes. Het gaat om een project van 10 miljoen euro dat gefinancierd wordt door de NV Deurgancksluis. Die maatschappij staat ook in voor de financiering van de eigenlijke sluis.

Door gebruik te maken van eenzelfde modulesysteem op alle gevels worden de gebouwen op een gelijkaardige manier opgetrokken. Het systeem bestaat uit massieve zichtbetonnen gevelelementen met een antracietgrijze kleur. Om de interferentie met de bouwwerken voor de sluis tot een minimum te beperken worden de verschillende gebouwen in verschillende fases afgewerkt. De werken aan de sluis zelf zitten overigens op schema. De sluis moet in het voorjaar van 2016 operationeel zijn.

Voor de Hasseltse bouwonderneming Democo is de constructie van het gebouwencomplex een mooi visitekaartje. Het bedrijf is al vele jaren actief in de industrie en heeft oa. bij Genzyme (Geel), Lanxess Rubber (Zwijndrecht), Janssen Pharmaceutica (Geel), Estée Lauder (Oevel) Tessenderlo Power (Tessenderlo) al sterke prestaties neergezet.

Democo is destijds in 1977 opgezet door Frans Houben en Mario Longhi. Enkele jaren werd een lokale vestiging geopend in Willebroek. In 2012 werd het kantoor verhuisd naar het Antwerpse Zuid.

De Hasseltse bouwonderneming tekende in 2012 als groep voor een omzet van zo’n 150 miljoen euro en stelt 300 mensen tewerk. Het bedrijf wordt aangestuurd door gedelegeerd bestuurder Rudy Houben.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer