Nieuws Antwerpen Demtec Services nieuwe telg van Democo Group

Demtec Services nieuwe telg van Democo Group

Demtec Services nieuwe telg van Democo Group

democoDe multidisciplinaire bouwgroep Democo Group uit Hasselt heeft zijn onderhoudsdiensten bij de onderscheiden dochterondernemingen bijeengebracht in een nieuw autonoom filiaal, Demtec Services. Daarmee telt de groep voortaan negen bedrijven. De Democo Group stelt vandaag 561 mensen tewerk en tekende verleden jaar voor een geconsolideerde omzet van 153 miljoen euro.

De Democo Group heeft sinds zijn opstart in 1977 een revolutionair snelle ontwikkeling meegemaakt. Het bedrijf van Cyriel Demot en Mario Longhi werd destijds op de markt gezet als Democo Algemene Ondernemingen. De onderneming werd sindsdien doelgericht verder uitgebouwd en biedt zogenaamde totaaloplossingen aan, zowel in nieuwbouw als in renovatie. Het is als bouwconcern onderhand actief in nagenoeg alle toeleveringsactiviteiten van de sector:

* Democo zelf blijft algemeen aannemer.
* Van Den Briele functioneert als installatiebedrijf voor verwarming, ventilatie, airco en sprinklers.
* Deholi doet aan interieurbouw.
* DMI Vastgoed is projectontwikkelaar.
* AEW is elektrotechnisch installateur.
* AEW Security werkt op beveiligingstechnieken.
* AEW Green doet aan energie management.
* Democo Poland werkt voor multinationale ondernemingen.
* Democo Services doet aan technisch onderhoudswerk.

Met de positionering van Demetec Services werd een zoveelste nieuwe stap gezet. De oprichting van Demtec Services is in dit opzicht een logische schakel in de verdere professionalisering van de Democo Group, stelt directeur Frank Bollen. Tot voor kort had iedere dochterfirma binnen de groep nog een eigen onderhoudsafdeling. Door de onderhoudsafdelingen van AEW, Van Den Briele en Democo samen te voegen krijgt Democo Group een gestructureerde onderhoudsorganisatie. Deze organisatie kan een ruime waaier aan onderhoudsopdrachten aan: van elektrische en sanitaire installaties over HVAC tot zonnepanelen. Daarnaast zal Demtec Services zich ook ontfermen over het onderhoudsluik in de DBFM-projecten die Democo en DMI Vastgoed realiseren. De M staat voor ‘maintenance’ in deze formule. De aannemer staat daarbij in voor het design, de bouw, de financiering en het onderhoud van een gebouw. Doorgaans beslaat deze onderhoudsverplichting een totale looptijd van 24 à 30 jaar van de totale periode van terbeschikkingstelling.

Demtec Services biedt de groep ook kennisvoordeel. Via de onderhoudsorganisatie doet Democo Group waardevolle informatie op over het beheersen en verminderen van de totale levenskost (Total life cycle cost) van een project. Dat biedt onmiskenbare voordelen bij het ontwerp van nieuwe gebouwen.

“Dankzij deze samensmelting kunnen we vanuit Democo Group meer servicegericht werken. Zo kunnen we beter inspelen op vragen van bijvoorbeeld grote winkelketens die tientallen vestigingen in beheer hebben,” motiveert Theo Helven – verantwoordelijk voor de techniek-bedrijven binnen Democo Group – de oprichting van Demtec Services.

Een troef die Demtec Services op dat vlak biedt is een aanwezigheid dicht bij de klant. “Met vestigingen in Hasselt, Brussel, Antwerpen, Gent en Waver zijn we regionaal aanwezig. Dankzij die spreiding verzekeren we een grote actieradius, in zowel Vlaanderen als Wallonië. Bovendien bedienen we vandaag ook al een marktgebied in Zuid-Nederland,” vult Frank Bollen, directeur Demtec Services aan.

Snelle groei
Demtec Services ambieert dit najaar 25 medewerkers in dienst te hebben, waarvan 20 arbeiders, 4 projectleiders en 1 administratieve medewerker. Het streefdoel is dit jaar nog een omzet van 2 à 3 miljoen euro te draaien.

Antwerpen
De Democo Group runt ook een eigen vestiging in Antwerpen. Die verhuisde onlangs uit Willebroek naar de Jan van Gentstraat op het Zuid. Ook enkele collega’s van de zustermaatschappij DMI vastgoed kregen er onderdak.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.