Nieuws Derailleurspecialist Classified Cycling haalt 22 miljoen euro op: “Klaar om e-bikemarkt te betreden”

Derailleurspecialist Classified Cycling haalt 22 miljoen euro op: “Klaar om e-bikemarkt te betreden”

Foto: Raymond Lemmens

Derailleurspecialist Classified Cycling haalt 22 miljoen euro op: “Klaar om e-bikemarkt te betreden”

Het Belgische bedrijf Classified Cycling, met aandeelhouders zoals voormalig wereldkampioen Tom Boonen en andere wielervedetten, heeft 22 miljoen euro kapitaal opgehaald in een financieringsronde.

Classified Cycling is gespecialiseerd in innovatieve schakeltechnologie, waarbij de voorderailleur – het onderdeel dat de ketting van het ene naar het andere kettingblad beweegt bij het schakelen –  in de naaf van het achterwiel is verwerkt.  Het bedrijf wil uitbreiden en heeft 22 miljoen euro kapitaal opgehaald bij Britse investeringsfondsen.

LEES OOK. Classified Cycling springt op de fiets bij Count Me In

“We kondigen met trots aan dat we een financieringsronde hebben afgesloten onder leiding van Active Partners, de investeerders achter de bekende fietsmerken Rapha en Evans Cycles”, zegt medeoprichter en CEO Mathias Plouvier. “Met deze investering zijn we klaar om baanbrekende producten verder te ontwikkelen en de e-bike markt te betreden.”

Met de verse middelen wil Classified Cycling onder meer actief worden op de markt van elektrische fietsen. Een van de aandeelhouders van het Antwerpse bedrijf is Tom Boonen, maar ook Andre Greipel, Marcel Kittel en Anna Van der Breggen investeerden al.

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.