Nieuws Antwerpen Designlabel Sixinch opent showroom in Antwerpen

Designlabel Sixinch opent showroom in Antwerpen

Designlabel Sixinch opent showroom in Antwerpen

ANTWERPEN – Het Belgische designlabel Sixinch opent zijn eerste showroom in ons land op het Zuid in Antwerpen. Naar aanleiding van de opening lanceert het merk zijn nieuwste Steen-collectie.

In 2003 richtten de Antwerpse ondernemers Pieter Jamart en Michel Sels het designlabel Sixinch op, een foamcoatingbedrijf dat meubels ontwikkelt die in alle maten en vormen gesneden kunnen worden. Het bedrijf breidde erg snel uit en ging al snel internationaal. Met een aanwezigheid in Japan, China, India, de Filipijnen, Argentinië, de VS, Rusland, de Verenigde Arabische Emiraten en Portugal, komt er nu ook een showroom in Antwerpen bij.

De meubels van Sixinch worden gemaakt uit gecoat schuim. Het schuim kan in alle vormen en maten worden gesneden en de coating is waterdicht en naadloos, waardoor de meubels zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden. De collectie van Sixinch bestaat uit lounge meubilair, zetels, poefen en stoelen. Maar Sixinch is vooral sterk in maatwerk, aangezien het bedrijf werkt zonder mal of opstartkosten.

Nieuwste Steen-collectie

Naar aanleiding van de opening van de Antwerpse showroom lanceert Sixinch zijn nieuwste Steen-collectie, een primeur in de coatingwereld. Tot op heden werd het schuim altijd in 2D uitgesneden en kwamen er geen mallen aan te pas.

Voor de STEEN-collectie werkte Sixinch met drie mallen waarin de meubels worden opgeschuimd en gecoat. “Vormschuim coaten is een primeur voor onze business. We willen de markt altijd net iets voor zijn”, vertelt Michel Sels, co-founder van Sixinch.

Voor de vormen baseerde designer Pieter zich op de natuur en organische stenen. “Het organisch karakter van de stenen was zeer belangrijk. Het resultaat is een collectie van drie stenen in de vorm van een poef, een tafel en een zetel. Ze zien er hard uit maar zijn comfortabel en zacht, afgewerkt in onze gekende coating”, vult Pieter Jamart aan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.