Nieuws Antwerpen Designspecialist Divani heeft vernieuwde showroom

Designspecialist Divani heeft vernieuwde showroom

Designspecialist Divani heeft vernieuwde showroom

ANTWERPEN – Recent stak de Antwerpse interieurzaak Divani zijn showroom in een nieuw kleedje. Ondernemers David Van Loo en Bart Schelfhout vieren zo het 25-jarig bestaan van de zaak. Als exclusieve verdelers van het Chinese designmerk Camerich openen ze later dit jaar ook nog winkels in Frankrijk en Nederland.

Een half jaar lang werkte men bij Divani, gelegen aan de Vlaamse Kaai in Antwerpen, aan een nieuwe showroom. Het resultaat kan je sinds kort aanschouwen en het mag gezien zijn: de vernieuwde winkel baadt in een huiselijke sfeer waarbij groene en gele tinten de toon zetten.  Aanleiding voor de grondige restyling was het 25-jarig bestaan van de interieurzaak, maar ook een ander concept drong zich op. Voortaan vind je het exclusieve Italiaanse design duidelijk afgescheiden van de budgetvriendelijke designitems van Camerich.

Succesvol huwelijk

Sinds dit jaar is Divani trouwens ook de flagshipstore van Camerich. Zaakvoerders David Van Loo en Bart Schelfhout zijn exclusieve verdelers van het Chinese designmerk in de Benelux, Spanje, Portugal, Duitsland, Griekenland en Frankrijk. Onder leiding van Van Loo openden vorig jaar monobrandwinkels in Marbella en Lissabon, en staan later dit jaar nog openingen gepland in Cannes en Heemstede. Bovendien zal het merk met de steun van een investeringsfonds binnen de drie jaar niet minder dan acht winkels tellen in België alleen al.

Camerich is dus op weg om zijn positie in Europa significant te versterken. Van Loo is trots dat hij al sinds 2011 mag samenwerken met het Chinese bedrijf. Het succes van scherp geprijsd design als dat van Camerich is voor hem geen verrassing. “We voelden dat de markt en het gedrag van de consument veranderden. Mensen gaan hun interieur sneller veranderen en zijn niet meer bereid om daar duizenden euro’s aan te besteden. De consument wilt designmeubelen van topkwaliteit maar wél aan een betaalbare prijs.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.