Nieuws Antwerpen Desmedt Labels neemt nieuwe start

Desmedt Labels neemt nieuwe start

Desmedt Labels neemt nieuwe start

desmedt labelsDesmedt Labels is sinds enkele maanden verhuisd van Brussel naar Bornem. “Het gaat ons sindsdien opmerkelijk beter,” zegt zaakvoerder Henri Kökler. “Ons bedrijf is vandaag 124 jaar oud. Wij waren gehuisvest in accomodaties die echt niet meer aanvaardbaar waren. We werken nu in een modern bedrijfsgebouw waar we meteen ook een nieuwe dynamiek ontwikkelen.”

Henri Köhler vertegenwoordigt de vijfde generatie in het familiebedrijf Desmedt Labels. De onderneming werd opgestart in 1889 met een geavanceerde technologie waarbij gedrukt werd op leder en zelfs in de binnenkant van hoeden. Het bedrijf lanceerde in 1931 de eerste gegomde etiketten en pakte in 1945 uit met de eerste zelfklevende etiketten.

Sindsdien heeft de onderneming zich goed kunnen positioneren op de snel groeiende markt van labels en verpakkingsoplossingen. “Maar we hebben het bijwijlen toch niet makkelijk gehad,” geeft Henri Köhler toe. “Onze bedrijfsgebouwen waren na al die jaren sterk verouderd. Dan is het niet evident om er klanten te ontvangen. Ook hadden wij problemen om nieuw personeel te vinden. Bijna niemand wilde naar Brussel komen werken.”

Vandaar de strategische keuze om het bedrijf te verplaatsen naar Bornem.Daartoe werden flink wat financiële middelen geïnvesteerd. Ook in de modernisering van het machinepark. Een goede keuze want het lijkt sindsdien allemaal veel makkelijker te lopen. “We kunnen nieuwe potentiële klanten nu met enige trots ons machinepark en onze technische modaliteiten tonen. Dat werkt. Ook lijkt het in de brede omgeving van Bornem en Antwerpen veel makkelijker om bijkomend personeel te vinden.”

Desmedt Labels onderkent ondertussen flink wat concurrentie op de markt. “Er zijn nogal wat grote bedrijven actief in onze sector. We moeten ons als kleine KMO scherp weren. Maar we slagen daar wel in. Vooral onze flexibiliteit is een grote troef. Kwalitatief werken we allemaal met dezelfde machines, daar kun je het dus niet meer mee doen. Maar wanneer je als kleine KMO de klanten kunt bedienen zoals zij het willen heb je altijd wel eens streepje voor.”

Desmedt Labels werkte verleden jaar met 32 mensen een omzet bijeen van 6,5 miljoen euro. Vandaag staan nog verschilelnde vacatures open. Zo voor een boekhouder en een commmercieel medewerker.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer