Nieuws Antwerpen Deurne krijgt tweede bestemming op Londen

Deurne krijgt tweede bestemming op Londen

Deurne krijgt tweede bestemming op Londen

flybeDe luchthaven van Deurne krijgt er vanaf juli e.k. een tweede bestemming op Londen bij. Flybe start dan immers met een nieuwe lijndienst tussen Antwerpen en London Southend.

Opluchting dan toch op de luchthaven van Deurne. Antwerpen zag in de afgelopen jaren nagenoeg al zijn luchtlijnen beperkt tot Londen City. Alle andere verbindingen zoals Manchester en Genève werden eerder als onrendabel gestopt en riepen twijfels op bij de commerciële leefbaarheid van Antwerp Airport International.

Flybe geeft dus weer hoop. Net op het moment dat de werken voor de ondertunneling van de Krijgsbaan goed op gang getrokken zijn en de luchthaven zich op termijn kan afstellen op de verscherpte internationale veiligheidsnormen qua landingshaan is dit een echte opsteker.

De vluchten zullen uitgevoerd worden door Stobart Air, het vroegere Aer Arran. Vanuit London Southend exploiteert FlyBe trouwens nog vijf andere bestemmingen: Rennes, Groningen, Osnabrück, Keulen/Bonn en Caen. De ambitie is niet gering want vanaf 3 juli zullen elke dag twee vluchten tussen Antwerpen en London Southend georganiseerd worden. De vluchten zouden uitgevoerd worden met een ATR-72, een turboprop die ruim 70 plaatsen biedt.

Vandaag verzorgt CityJet met Fokkers 50 van ex-VLM dagelijks een verbinding van Antwerpen-Deurne naar Londen City, een lijn die intussen meer dan 20 jaar bestaat en bijna even oud dan VLM zelf. VLM werd in 2008 door de Nederlander Jaap Rosen Jacobsen verkocht aan Air France, dat de Vlaamse maatschappij daarna integreerde in zijn Ierse dochter CityJet. Die werd op haar beurt eind vorig jaar verpatst aan de Duitse groep Intro Aviation, een deal die pas einde maart werd afgerond.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.