Nieuws Antwerpen Devos Lemmens voortaan in Britse handen

Devos Lemmens voortaan in Britse handen

Devos Lemmens voortaan in Britse handen

devosDevos-Lemmens uit Puurs komt in handen van de Britse private-equitygroep CVC. De bekende producent van mayonaises en sauzen zat tot nog toe onder de hoed van het Amerikaanse Campbell Soup. De Amerikanen willen zich meer focussen op snelle groeilanden als Indonesië, Maleisië en Mexico.

Campbell Soup nam in de late jaren tachtig het Belgische Continental Foods over. Daar staken bekende merknamen in als Devos-Lemmens, Imperial Pudding en De Blauwe Hand. In die portefeuille stak tevens de productie-eenheid van Puurs.  De familiale aandeelhouders konden op dat moment de continuïteit van de activiteiten niet meer aan en gaven er tevens de voorkeur aan om zich te laten uitbetalen. De Amerikanen voegden in de loop van de jaren nog verscheidene andere merknamen aan hun portefeuille toe. Zo Royco, Liebig, Lacroix, Oxo, Déli Soup, Aiki Noodles enz.

Ook de administratieve diensten van Campbell Soup in België zijn in Puurs gevestigd. Er werken zo’n 240 mensen.

CVC is een investeringsmaatschappij die zich telkens voor enkele jaren engageert in een onderneming teneinde er meer toegevoegde waarde te creëren. Er worden dan veelal herstructureringen doorgedrukt. CVC was tot voor kort oa. actief binnen het fruit- en groentenconcern Univeg. De investering in Univeg werd evenwel zeker geen succesverhaal. De aandelen in de groep werden enkele dagen geleden terug verkocht aan de oprichter, Hein Deprez, de man die CVC een tijd geleden opzij had gezet. CVC was ook een partner bij Bpost. Een groot stuk van de aandelen in Bpost zijn sinds kort eveneens verkocht.

Hoeveel CVC betaald heeft voor de activiteiten van Campbell Soup is niet bekend. De onderhandelingen zouden trouwens nog niet afgerond zijn. Ook naar het waarom van de desinvestering is het raden. CEO Denise Morrison had eerder wél al eens gezegd dat Campbell Soup meer wil investeren in échte groeilanden.

Campbell Soup blijft dan wél eigenaar van al zijn merken buiten Europa en Engeland. Het gaat dan zowel om Campbell Soup zelf als om de koekjes van Pepperidge Farm.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Antwerpen, Wilrijk
Antwerpen

Costa Coffee focust op Antwerpen

Het internationaal bekende koffiemerk Costa Coffee is nu officieel beschikbaar op de Belgische markt. Antwerpen wordt - naast Brussel, Gent… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.