Nieuws Antwerpen DeWaterbus vervoert miljoenste passagier

DeWaterbus vervoert miljoenste passagier

DeWaterbus vervoert miljoenste passagier

 

ANTWERPEN – Vlaams minister Lydia Peeters en Antwerps havenschepen Annick De Ridder verrasten op het Steenplein in Antwerpen An, die bij DEME werkt. Zij kreeg als één miljoenste passagier van DeWaterbus een bos bloemen en een fiets aangeboden door rederij Aqualiner. Ze pendelt nu bijna twee jaar van en naar de Antwerpse haven met DeWaterbus en de fiets en kiest zo heel bewust voor een duurzame en snelle manier om zich te verplaatsen naar het werk.

De Vlaamse overheid nam op 1 januari de financiering van DeWaterbus over van Port of Antwerp. Als alles goed gaat krijgt DeWaterbus er deze zomer twee extra haltes bij op de rechteroever, nabij het Havenhuis (Royerssluis) en verder in de haven nabij de Boudewijnsluis.

576.965 reizigers in 2019

In 2019 namen 576.965 reizigers DeWaterbus. Dat zijn om en bij de 150.000 reizigers meer dan over de volledige periode 2017 (tweede jaarhelft) en 2018. Zondag 25 augustus was met 6.135 reizigers de absolute topdag van 2019.

Ook het aantal fietsen aan boord van DeWaterbus steeg aanzienlijk in 2019. Eind december klokte DeWaterbus af op 128% meer fietsers ten opzichte van 2018. DeWaterbus evolueerde van 85.166 (2018) naar 194.639 vervoerde fietsers in 2019.

Havenschepen Annick De Ridder: “Ik ben bijzonder opgetogen dat we vandaag de miljoenste reiziger in de bloemetjes mogen zetten. Dit bewijst eens te meer dat DeWaterbus op korte tijd een echt volwaardig vervoersalternatief in Vlaanderen is geworden en inmiddels niet meer weg te denken is. Het is duidelijk dat er nog groeimarge voor woon-werkverkeer bestaat, zeker met de Oosterweelwerken die stilaan op kruissnelheid zullen komen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.