Nieuws Antwerpen Dewi Van De Vyver van Antwerpse Flow Pilots is meter van DigitalForYouth

Dewi Van De Vyver van Antwerpse Flow Pilots is meter van DigitalForYouth

Dewi Van De Vyver van Antwerpse Flow Pilots is meter van DigitalForYouth

ANTWERPEN – In heel wat scholen krijgen leerlingen digitale huiswerkopdrachten, maar hierbij is een groot probleem: lang niet alle kinderen hebben thuis een (eigen) computer om deze opdrachten te maken. Als digitale innovatiepartner steunt het Antwerpse Flow Pilots het project van DigitalForYouth. Ceo Dewi Van De Vyver heeft zich geëngageerd als meter van dit project.

DigitalForYouth, een samenwerking tussen DNS Belgium en Close the Gap, heeft als doel om gebruikte maar nog geschikte laptops in te zamelen bij bedrijven. Die laptops worden op een professionele en veilige manier klaargemaakt voor hergebruik. De data wordt verwijderd, eventuele herstellingen uitgevoerd en de basissoftware wordt geïnstalleerd.

Dewi Van De Vyver, ceo Flow Pilots: “Als ICT Woman of the Year kan ik niet anders dan het initiatief van DigitalForYouth steunen. We moeten nu meer dan ooit de digitale kloof, die nu nog groter dreigt te worden, zo snel proberen kortsluiten voor onze schoolgaande jeugd. Zij maken onze toekomst uit. Let’s make them all digital!”

DigitalForYouth heeft zelf al een 1.000 laptops klaar staan. Maar dat is lang niet voldoende.

Naast de steun van Dewi Van De Vyver als meter krijgt de actie ook de steun van Filip Michiels (cio of the Year 2019 en cio van TUI) als peter.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.