Nieuws Dexxter haalt €450.000 op om ‘zelf boekhouden’ simpel te maken

Dexxter haalt €450.000 op om ‘zelf boekhouden’ simpel te maken

Dexxter haalt €450.000 op om ‘zelf boekhouden’ simpel te maken

LIER, PUURS, KONTICH – Dexxter is een applicatie waarmee eenmanszaken makkelijk en goedkoop zelf hun boekhouding kunnen doen. Via OECO groep, onderdeel van De Cronos Groep, en WinWinner wist de start-up €450.000 op te halen.

Momenteel is de applicatie enkel beschikbaar voor bijberoepers en student-ondernemers, maar binnenkort zullen ook hoofdberoepers met een eenmanszaak ermee aan de slag kunnen.
Daarnaast wil Dexxter hun applicatie ook in het Frans en het Engels aanbieden en zullen er nog heel wat extra features volgen.

Van kapitaal belang

Door een tekort aan boekhouders en toename aan startende ondernemers dreigen heel wat ondernemers in de kou te staan. Het doel van Dexxter is om zelf de periode te overbruggen waarin een startende ondernemer nog geen boekhouder heeft.

Voldoende kapitaal vinden is één zaak, maar de ondernemers waren vooral op zoek naar ‘smart capital’. Dat werd gevonden bij de OECO groep, een netwerk van IT-bedrijven dat ondernemerschap wil stimuleren. Dexxter bestaat nu vier jaar en vindt het moment gekomen om een versnelling hoger te schakelen.

“We schakelden al een tijdje IT-consultants van OECO in om mee te bouwen aan Dexxter”, zegt Giel Thomas, mede-oprichter van Dexxter. “Die samenwerking verliep uitstekend en op een gegeven moment kreeg OECO lucht van onze plannen om extern kapitaal aan te trekken. De rest is intussen geschiedenis.”

Dexxter belooft aan eenmanszaken dat ze volledig boekhoudkundig in orde zijn voor slechts €180/jaar. Er is volgens hen geen boekhoudkennis vereist om er makkelijk je weg in te vinden en je cijfers ten volle te begrijpen. De app kan een maand gratis getest worden en wekelijks worden gratis webinars georganiseerd.

Contact: www.dexxter.be

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.