Nieuws Antwerpen Deze duurzame Antwerpse merken vind je in oktober bij JBC

Deze duurzame Antwerpse merken vind je in oktober bij JBC

Deze duurzame Antwerpse merken vind je in oktober bij JBC

Oktober is traditioneel de maand waarin familiebedrijf JBC extra inzet op duurzaamheid. Voor haar nieuwste Local Market zet de modespeler negen hippe, duurzame én Belgische merken in de spotlight, waaronder ook drie Antwerpse.

Duurzaamheid is al meer dan 20 jaar een speerpunt voor JBC. De zesde Local Market wordt dan ook, nog meer dan anders, volledig aan het thema gewijd. Gedurende de hele maand oktober en zolang de voorraad strekt vind je bij JBC verrassende producten voor groot en klein om je dagelijkse routine te verduurzamen.

Deze Antwerpse duurzame merken zijn vanaf 1 oktober te vinden in de winkels en op de webshop van JBC:

Sustainable Family
Als gezin de groene tour op, het kan. Dat bewijzen Ellen, Nikolas en hun twee zoontjes van Sustainable Family. Hun boek ‘Het duurzame gezin’ leert je stap voor stap je huis en dagelijks leven te verduurzamen. Stap één: je wattenstaafjes, haar- en tandenborstel vervangen door bamboe exemplaren en switchen naar herbruikbare rietjes en drinkflessen.

Frut Atelier
Antwerpse illustratrice Cato Oyen runt een ontwerpstudio en maakt met Frut Atelier interieurobjecten in het populaire terrazzo. Je zeep stylish laten drogen of juwelen tentoon stellen, het kan allemaal op de hippe terrazzo creaties.

Amuse Your Day
Zeg neen tegen verspilling met een Amuse Your Day brooddoos of bowl. Je hebt altijd een lekkere hap in de hand met de doosjes in verschillende grootten en vormen. Voor de kleinsten vind je hier ook verschillende leuke patronen en illustraties.

MoMu

Behalve in de Local Market zet JBC doorheen de maand ook in op duurzaamheid met verschillende projecten zoals de lancering van een eigen geüpcyclede trui: een lokale samenwerking met ModeMuseum Antwerpen. Daarbij gaat een Belgische artiest met de overstock van JBC aan de slag.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.