Nieuws Antwerpen Deze machine vervangt 4 andere

Deze machine vervangt 4 andere

Deze machine vervangt 4 andere

Verreikers zijn een soort vorkheftrucks met telescopische mast, die worden ingezet in de bouw en industrie. Ze worden doorgaans opgedeeld in starre en roterende verreikers. Dankzij tal van mogelijke voorzetstukken zijn verreikers multi-inzetbaar. Daardoor kan één verreiker enkele van uw bestaande machines vervangen.

Vast vs roterend

Naast de typerende kenmerken van hefcapaciteit en hefhoogte worden verreikers opgedeeld in twee families: die met een vast of star chassis enerzijds en de roterende verreikers anderzijds.

Starre verreikers zijn vaak compact en wendbaar, ideaal om te werken in nauwe ruimtes of juist om in te zetten als echte krachtpatser voor extra zware lasten. Roterende verreikers hebben dan weer het voordeel dat ze beschikken over een roterende bovenwagen. Dat maakt dat ze niet alleen een voorwaarts en opwaarts werkbereik hebben, maar ook een bereik rondom. Daarom worden roterende verreikers vaak voor verschillende toepassingen ingezet.

Multi-inzetbaar

Standaard worden verreikers met een set vorken geleverd waarmee, net zoals een heftruck, pallets verplaatst kunnen worden. Al bestaan er tal van andere voorzetstukken waarmee een verreiker pas echt multi-inzetbaar wordt en de functie van een aantal andere machines overneemt. Bijvoorbeeld als:

  • Hoogwerker met een werkkooi
  • Shovel of wiellader met een schepbak
  • Hijskraan met een winch of hijshaak

Innovatie, productiviteit & veiligheid

Het Italiaanse Merlo was de eerste verreiker-fabrikant die een roterende verreiker op de markt bracht. Dat ze innovatie, productiviteit en veiligheid nog steeds hoog in het vaandel draagt, blijkt ondermeer uit: een unieke sideshift-functie waarbij het bovendeel van het chassis zijdelings verplaatst wordt; hun comfortabele cabines met het beste zicht rondom uit de sector en het MCDC-systeem dat de voorbouwstukken automatisch detecteert wat uiteindelijke resulteert in een grotere veiligheid.

Uw regio-dealer

Wenst u meer informatie? Hermans Heftrucks is officiële verdeler voor Merlo industriële verreikers en beschikt over een uitgebreid aanbod nieuwe en huurtoestellen dat garant staat voor ruime keuzemogelijkheden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.