Nieuws Antwerpen DHL Express bouwt nieuwe CityHub op Blue Gate Antwerp

DHL Express bouwt nieuwe CityHub op Blue Gate Antwerp

DHL Express bouwt nieuwe CityHub op Blue Gate Antwerp

ANTWERPEN – DHL Express zet binnenkort op het eco-effectieve, watergebonden bedrijventerrein Blue Gate in Antwerpen haar grootste distributiecentrum in België neer . Op het allereerste circulaire én klimaatneutrale bedrijventerrein van Vlaanderen komt een gloednieuw logistiek gebouw van 4.260 m² van waaruit de stadsdistributie gebeurt met elektrische voertuigen en cargofietsen.

DHL Express, de internationale expresdienst van DeutschePostDHL, vestigt haar CityHub voor de Antwerpse regio op Blue Gate Antwerp, het vroegere Petroleum Zuid. Dit wordt meteen de grootste vestiging van DHL Express in België. Op termijn kunnen hier 115 mensen aan de slag.

“Voor ons is Blue Gate Antwerp de ideale locatie voor onze nieuwe CityHub. Het is het ideale vertrekpunt om aan stadsdistributie te doen met onze Cubicycles én de ideale uitvalsbasis naar de metropool Antwerpen, de haven en ruimere omgeving. Bijkomend was voor ons de duurzaamheid van groot belang in het kader van onze missie 2050. Ook daar hebben we met Blue Gate Antwerp de perfecte partner gevonden”, zegt Danny Van Himste, Managing Director DHL Express BeLux.

Blue Gate Antwerp ligt op fietsafstand van het centrum van Antwerpen, dit is voor DHL Express de uitgelezen locatie aan de rand van de stad om deze te beleveren met de DHL Cubicycle. Dat is is een elektrische cargofiets met vier wielen die uitgerust is met een speciale container, en die tot 125 kg goederen kan vervoeren. Hiermee komt DHL een stap dichter bij hun doelstelling om tegen 2025 70% van de eerste en laatste kilometers af te leggen met propere alternatieven.

Duurzame stadsdistributie

De komst van DHL past ook binnen het beleid rond innovatieve en duurzame stadsdistributie. “Het streefdoel van DHL Express om tegen 2050 CO2 neutraal te zijn, matcht met het toekomstbeeld van Blue Gate Antwerp. Ze zetten nu reeds in op duurzame stadsdistributie en zullen vanuit Blue Gate Antwerp nog meer inzetten op innovatie om de ambities waar te maken”, zegt een tevreden schepen Claude Marinower.

Montea, één van de grootste logistieke vastgoedspelers van België, investeert mee in de ontwikkeling van het gloednieuwe logistiek gebouw. Het volledige dakoppervlak wordt met fotovoltaïsche panelen bekleed. Het elektrisch restvermogen zal aangewend worden om de elektrische voertuigen te laden. DHL Express opteert om dit gebouw te huren.

Het totale projectgebied van Blue Gate Antwerp biedt bedrijven 63 hectare oppervlakte om klimaatvriendelijk te bouwen en te ondernemen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.