Nieuws Antwerpen Diamond App moet Antwerpse reputatie sterker uitdragen

Diamond App moet Antwerpse reputatie sterker uitdragen

Diamond App moet Antwerpse reputatie sterker uitdragen

diamantjeAntwerpen is al eeuwenlang de internationale hoofdstad van de diamant. De sector trekt elk jaar tienduizenden mensen naar die twee vierkante kilometer in en rond de Hovenierstraat. Dit neemt niet weg dat Amsterdam Antwerpen op het vlak van citymarketing toch nog vaak de loef afsteekt. In films, magazines, boeken, CD’s, reportages… Alsof je voor diamanten echt wel in Nederland moet zijn….

Antwerpen wil  verhelpen aan dat zwakke imago. Meer dan 87% van alle ruwe stenen en 50% van alle geslepen diamanten passeren via Antwerpen. Opmerkelijk: elke diamant ter wereld is minstens eenmaal in Antwerpen geweest. Een diamant kopen in Antwerpen heeft dan ook een grote symbolische waarde. Om het unieke Antwerpse verhaal beter te ontsluiten naar de bezoekers en bewoners van Antwerpen, ontwikkelt de stad nu de Diamond App en Diamond Map.

Volgens de website Ondernemen in Antwerpen wordt de Diamond App in juni in vier talen gelanceerd. Hij zal gratis te downloaden zijn in de iTunes store en de Google Play store. De bedoeling van de app is om de bezoeker een zicht te geven op meer dan 5 eeuwen diamant in Antwerpen. Er zitten 8 gevarieerde rubrieken in.

De Diamond Map geeft een overzicht van historische en hedendaagse diamant gerelateerde locaties, bijzondere weetjes over diamant, tips voor de aankoop van diamantjuwelen en biedt een overzicht van de juweliers met het kwaliteitslabel Antwerp’s Most Brilliant. Ook dit plan wordt in 4 talen én gratis ter beschikking gesteld.

Antwerp’s Most Brilliant, krijgt de komende maanden trouwens een plek in het Diamantpaviljoen aan het MAS. De 10 juweliers die sinds januari 2014 het label ontvingen, stellen elk één juweel of een juwelenset tentoon dat hun eigen smaak, stijl en aanpak representeert. Het kwaliteitslabel bundelt juweliers die voldoen aan strenge kwaliteitsnormen. Wie het label haalt, mag twee jaar lang de titel dragen. Daarna worden de normen opnieuw getoetst door een onafhankelijk controlebureau. Dankzij het label koopt de consument z’n juweel met een gerust gevoel. Overal in Antwerpen worden edelstenen en edelmetalen door vakkundige, creatieve en innoverende juweelontwerpers bewerkt tot unieke stukken. Juweliers die 100% betrouwbaar zijn, de hoogste kwaliteit aan een fantastische service koppelen, maken de reputatie van de stad als wereldcentrum voor diamant waar.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.