pow-nutrition-cfa-5996

Diëtiste vindt haar gading niet en ontwikkelt dan maar zelf vegan eiwitpoeder

BORNEM, BOOM - Julie Van Breedam uit Boom, die als diëtiste werkt in AZ Rivierenland in Bornem, heeft samen met Laura Boone uit Wilrijk PŌW opgericht. “Met onze blends krijg je een echte energieboost en een betere mentale focus”, zegt van Breedam. PŌW maakt voortaan deel uit van accelerator Start it @KBC, de grootste start-up community van België.

“We zouden graag zien dat één procent van de Belgische bevolking gezonder gaat eten”, zegt Julie Van Breedam, erkend diëtiste gespecialiseerd in sportvoeding en diabetes. “Ik werkte als personal coach en Laura was een van mijn klanten die kwam voor spiertoning. Dat lukte niet echt omdat ze niet voldoende eiwitten had. Toen we naar alternatieven zochten op de markt, bleek dat er in die producten altijd wel iets zat van toevoegingen of zoetmiddelen.”

“Veel merken van eiwitpoeders en snacks beweren gezond te zijn, maar vallen snel door de mand wanneer je de ingrediëntenlijst bekijkt”, zegt Van Breedam. “Ze zijn doorgaans veel te zoet, artificieel en zitten voedingsgewijs simpelweg niet juist in elkaar. Onze PŌW blends combineren de lekkere frisheid en snelheid van een sapje of smoothie met een bom aan vitaminen, eiwitten en vezels.”

“We waren allebei eigenlijk teleurgesteld in het huidige aanbod van vegan eiwitpoeders en snacks”, zegt Laura Boone. “Omdat we geen enkel product vonden met de optimale nutritionele samenstelling, beslisten we om het zelf te ontwikkelen.”

Gevriesdroogde poeders

“Zo kwamen we zelf op de markt met PŌW”, zegt Van Breedam. “Het is een vegan eiwitpoeder waar meteen alles inzit wat je lichaam nodig heeft. Met PŌW krijg je per portie zo’n 150 gram aan groenten en fruit binnen, dankzij het gebruik van gevriesdroogde poeders”, zegt van Breedam. “Omdat het vriesdrogen meteen na het oogsten gebeurt, blijven de vitaminen en mineralen quasi volledig intact. De poeders hebben zelfs vaak een hoger gehalte aan vitaminen en mineralen dan fruit of groenten die je vers in de winkel koopt. Per portie krijg je ook bijna twaalf gram vezels binnen. Dat is twee tot drie keer zoveel als bij de bestaande alternatieven op de markt.”

 

”Onze poeders hebben vaak een hoger gehalte aan vitaminen en mineralen dan fruit of groenten in de winkel”, zegt Julie Van Breedam. Foto RR

Twee smaken

PŌW bestaat momenteel in twee smaken: de Berry Burst en de Lean Greens. Ze kosten 37 euro voor tien porties. “Beide blends zijn honderd procent natuurlijk en vrij van toegevoegde suikers, zoetstoffen of bewaarmiddelen”, zegt Julie Van Breedam. “Koud water of plantaardige melk toevoegen, goed schudden en je ideale tussendoortje is klaar.”

“Onze blends zijn in de eerste plaats het perfecte antwoord op datgene waar wij zelf behoefte aan hadden. Nu deze trein is vertrokken, zitten we natuurlijk boordevol ideeën om uit te breiden. Zo doen we momenteel testrondes met een nieuw product en zijn we volop aan het onderzoeken hoe we snel kunnen groeien”, zegt Boone.