Nieuws Antwerpen Digitaal Atelier voor KMO-ondernemers

Digitaal Atelier voor KMO-ondernemers

Digitaal Atelier voor KMO-ondernemers

googleHet internet opent ook voor KMO’s  ongekende mogelijkheden. Dat hoeft uiteindelijk geen betoog meer. Alleen is het vaak nog de vraag hoe je je als ondernemer online het best positioneert. Google en de stad Antwerpen hebben in dit opzicht een Digitaal Atelier opgezet.

Maandag 20 juni e.k. kunnen alle ondernemers er tijdens een gratis business event  hun digitale skills aanscherpen en vastleggen hoe ze de nieuwe technologie het best kunnen gebruiken voor de groei van hun onderneming. In de rand van het event zijn er uiteraard nog mogelijkheden om te netwerken.

Niemand moet nog overtuigd worden van de mogelijkheden die het internet biedt. Tijdens het Digitaal Atelier kunnen ondernemers in workshops en plenaire sessies constateren of ze hun bedrijf wel voldoende digitaal uitgebouwd hebben. Experten gaan met hen na of de groeikansen die het internet biedt wel voldoende benut zijn. Thierry Geerts (directeur Google België), Jo Caudron en Carole Lamarque zetten daartoe al hun ervaring in.

Bedrijven die investeren in de digitale technologie hebben 50% meer kans om hun producten te verkopen in het buitenland, is al vaker bij Google vastgesteld. Ze genereren ook twee keer zoveel jobs als andere bedrijven.  Hoe je de dynamiek van je website kunt optimaliseren wordt uitgetekend tijdens vier workshops:

1. hoe kun je de online zichtbaarheid van je onderneming vergroten? Waarbij het antwoord gegeven wordt op bv. de vraag waar potentiële klanten zich bevinden of hoe mensen zoeken naar je producten?

2. meten is weten. Het gaat erom de online resultaten van je investering op het internet te meten. Een analyse van de beschikbare gegevens.

3. een succesvolle website. Ondernemers moeten nog leren hoe ze hun website optimaal kunnen gebruiken als verkoop- of leadkanaal. De workshop toont aan hoe je als ondernemer meer resultaten kunt halen uit het verkeer op de website.

4. beyond productivity. Nieuwe digitale hulpmiddelen kunnen ondernemers bevrijden van administratieve taken waardoor het bedrijf productiever kan worden en geld besparen.

De stad Antwerpen steunt het Digitaal Atelier voluit. “Omdat Antwerpen enkel kan blijven groeien door welvaart te creëren”, stellen burgemeester De Wever en schepen voor Economie, Philip Heylen. “Antwerpen is in dit opzicht open voor business.”

Het Digitaal Atelier is een gratis business event dat doorgaat op maandag 20 juni e.k. in het congrescentrum ALM in Berchem (Filip Williotstraat 9). Deelnemers kunnen kiezen voor een voormiddag- of namiddagprogramma.

Inschrijven: https://events.withgoogle.com/digitaal-atelier/registrations

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.