Nieuws Antwerpen Digitale oplossing van Antwerpse Flow Pilots laat kinderen fietsen

Digitale oplossing van Antwerpse Flow Pilots laat kinderen fietsen

Digitale oplossing van Antwerpse Flow Pilots laat kinderen fietsen

ANTWERPEN – Met Buck-e levert het Antwerpse technologiebedrijf Flow Pilots een oplossing om kinderen te belonen als ze te voet of met de fiets naar school gaan. Naast Bonheiden, Schelle en Koksijde en Peer is Izegem nu de vijfde Vlaamse gemeente die de Buck-e invoert.

Op vraag van de gemeente Bonheiden werkte Flow Pilots een systeem uit dat kinderen aanmoedigt om vaker te voet of met de fiets naar school te komen. Het Antwerpse bedrijf ontwikkelde het beloningssysteem Buck-e. Ouders die hun kinderen registreren op de website ontvangen een RFID-chip die ze aan de fietsspaken of aan de boekentas kunnen bevestigen. Een draadloos systeem aan de schoolpoorten scant de chip.

Digitale technologie met impact

“Buck-e toont hoe je digitale technologie kan inzetten om een brede maatschappelijke impact te creëren”, verduidelijkt ceo Dewi Van de Vyver van Flow Pilots. “De eerste resultaten zijn bijzonder bemoedigend: in de scholen die mee in Buck-e gestapt zijn, is het aantal leerlingen dat te voet of met de fiets naar school komt gemiddeld met 50 procent toegenomen. Het systeem is klaar om nog veel meer scholen te veroveren.”

Flow Pilots blijft de digitale impactmunt Buck-e continu verfijnen en wil het ook inzetten bij andere organisaties en bedrijven. “Bedrijven die hun werknemers op een eenvoudige manier hun woon-werk verkeer willen laten verlopen, universiteiten die hun studenten willen aansporen om met de fiets naar de campus te laten komen, pretparken die bezoekers uit de buurt willen aanmoedigen om met de trein te komen, … Iedereen die op zoek is naar nieuwe oplossingen om mobiliteitsgedrag te veranderen, kan dit beloningssysteem introduceren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.