Nieuws Antwerpen Dirk Matthys nieuwe CEO Engicon en G&G

Dirk Matthys nieuwe CEO Engicon en G&G

Dirk Matthys nieuwe CEO Engicon en G&G

dirk matthysDirk Matthys is benoemd tot CEO van zusterbedrijven Engicon nv (Geldof) uit Harelbeke en G&G International nv uit Willebroek. In zijn functie volgt hij bij Geldof Rudy Platteau op, bij G&G neemt hij deze positie over van Patrick van Melis, die als bestuurder operationeel nauw betrokken zal blijven. Met deze aanstelling halen de bedrijven de expertise en internationale ervaring binnen waarmee de Engicon Groep de groeikoers van de voorbije jaren wil verstevigen en duurzaam verder zetten.

Bij de twee metaalverwerkende zusterbedrijven stonden de laatste jaren in het teken van groei en innovatie. Zowel de schaal als de complexiteit van de door Geldof gerealiseerde projecten nam beduidend toe. Zo werden enkele Europese tankparken en verhandelingsinstallaties voor biomassa in energiecentrales als totaalproject gerealiseerd. Meest in het oog springend innovatietraject is dat van G&G, dat onder leiding van Patrick van Melis is doorgebroken in het marktsegment offshore wind met de realisatie van funderingen voor meerdere Europese windparken op zee. Het bedrijf heeft zich bevestigd als leider in zijn sector en de offshore activiteit is inmiddels even belangrijk als de bouw van enorme drukvaten en reactoren voor de olie- en gassector waarvoor G&G sinds jaar en dag wereldfaam geniet.

“Ik start met veel enthousiasme en ambitie bij Geldof en G&G,” aldus Matthys. “We willen nu onze recente groei consolideren en verstevigen om die vervolgens duurzaam verder te zetten en dit in een markt vol economische uitdagingen. Dit vraagt om een beleid gericht op een sterke operationele organisatie en structuur met een duidelijke visie voor de toekomstige plaats van onze groep op de internationale markt.”

“We zijn dan ook overtuigd dat we met Dirk Matthys de expertise en internationale ervaring aan boord hebben gehaald om dit mogelijk te maken,” voegt Marc Meurisse, Bestuurder van Geldof en G&G, hieraan toe.

Dirk Matthys is al meer dan twintig jaar actief in de metaalsector, onder meer bij de ArcelorMittal Groep, waar hij na een parcours langs operationele, plannings- en internationaal commerciële managementfuncties doorgroeide tot CEO van Arcelor International, Arcelor Projects en ArcelorMittal China. Hij was ook een tijd aan de slag bij Gamesa, een leider in de productie en het onderhoud van windturbines en de ontwikkeling en bouw van windparken, als CEO van de regio’s Noord- en Oost-Europa alsook Noord-Amerika. Dirk Matthys is gehuwd en vader van drie kinderen. Hij genoot een opleiding als burgerlijk ingenieur aan de Universiteit Gent en behaalde er een Master in Industrial Management alsook een doctoraat in Toegepaste Wetenschappen. In dit kader voerde hij een jaar onderzoek aan Carnegie Mellon University in Pittsburgh (USA).

G&G International uit Willebroek en zusterbedrijf Geldof uit Harelbeke behoren beide tot de wereldtop in de engineering en productie van onder meer drukvaten, opslagtanks, installaties voor de opslag en verhandeling van droge bulk en diverse grote en/of complexe projecten in staal op maat. Beide bedrijven positioneren zich met succes met oplossingen voor leveranciers van hernieuwbare energie. Zo realiseert Geldof verhandelingsprojecten voor biomassa in havens en energiecentrales, bouwt het procesapparatuur en opslagtanks voor biobrandstoffen en realiseert het diverse installaties voor rookgaswassing en afvalstoffenverwerking. G&G International legt zich vandaag, naast drukvatenbouw, toe op de sector van de offshore windenergie en bouwt onder meer funderingen voor windmolens en meteorologische meetmasten op zee alsook installatie-uitrustingen zoals heiframes.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.