Nieuws Antwerpen Distrilog nam Speed-Colli over

Distrilog nam Speed-Colli over

Distrilog nam Speed-Colli over

speedHet transport- en verhuisbedrijf Speed-Colli uit Antwerpen is overgenomen door de Distrilog Group uit Bornem. Daarmee is ook de opvolgingsproblematiek binnen de Antwerpse firma geregeld.

Het was een donkere dag voor Speed-Colli toen de stichter, Albert Driessen in 2005 overleed. De familie probeerde het bedrijf al die jaren overeind te houden en deed dit met opmerkelijk veel succes. Toen ook twee zonen van Albert Driessen overleden spitste de opvolgingsproblematiek zich evenwel geleidelijk aan toe.

Dochter Yolande Driessen onderkende continuïteit voor het familiebedrijf in een overname door de Distrilog Group uit Bornem. Het bedrijf rond Leo Salaerts is gegroeid vanuit dezelfde familiale dynamiek en biedt de werknemers van Speed-Colli alicht de mooiste kansen.

Speed-Colli is destijds opgezet als een verhuisfirma die er geleidelijk aan ook transportopdrachten en opslagfaciliteiten bij nam. Met 80 trekkers, 85 opleggers en 10.000 vierkante meter aan magazijnen behoort de firma ondertussen tot een van de vitale schakels in en om het hele havengebeuren. Tot het klantenbestand van Speed-Colli behoren oa. Agfa-Gevaert, Atlas Copco, Lubrizol, Caldic, BT, DSVn unipro e.a. Het bedrijf stelt zowat 100 mensen tewerk.

De overname is mee in de steigers gezet door het financieel adviesbedrijf SDM-Valorum uit Borgerhout.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.