Nieuws Antwerpen DIVA trakteert op diamanten en krijgt nieuwe directeur

DIVA trakteert op diamanten en krijgt nieuwe directeur

GvA, Diva, Eva Olde Monnikhof,

DIVA trakteert op diamanten en krijgt nieuwe directeur

ANTWERPEN – Vanaf 15 juli 2019 wordt Eva Olde Monnikhof de nieuwe directeur van DIVA, het Antwerpse diamantmuseum dat dit weekend zijn eerste kaarsje uitblaast. En bij die verjaardag hoort een traktatie met diamanten.

Op zaterdag 4 mei bestaat DIVA één jaar. Samen met het Antwerpse juwelierscollectief De Gouden Straatjes en het Antwerp World Diamond Centre stelt het diamantmuseum een feestelijk programma voor. Er volgen workshops diamantslijpen en juweelontwerp en stadwandelingen in De Gouden Straatjes. Daarnaast trakteert DIVA met 5 diamanten. Ook de juweliers van De Gouden Straatjes blazen hun eerste kaarsje uit en breiden uit met zeven juweelontwerpers.

Nieuwe directeur

Vanaf 15 juli kent DIVA bovendien een nieuwe directeur. Eva Olde Monnikhof heeft een jarenlange ervaring in de creatieve en culturele sector, met functies als clustermanager creatieve industrie AIM/Amsterdam Economic Board en als senior corporate accountmanager bij het Stedelijk Museum van Amsterdam. De voorbije vier jaar heeft ze bij Atelier Van Lieshout en Stichting AVL Mundo succesvol een tentoonstellingsbeleid opgezet.

Eva Olde Monnikhof: “Museum DIVA heeft ongelofelijk veel potentieel. Met een unieke collectie, een locatie in het hart van de stad en een deskundig team moet het mogelijk zijn om een tentoonstellingsprogramma te maken van wereldniveau. Antwerpen is dé diamantstad en DIVA moet daar het visitekaartje van zijn. Om dit te realiseren zal er naast de focus op het ambacht en de historie van Antwerpen de aansluiting worden gezocht met andere disciplines zoals mode en kunst.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.