Nieuws Antwerpen Djubble vindt je loopmaatjes

Djubble vindt je loopmaatjes

Djubble vindt je loopmaatjes

annWe hebben bij het begin van het nieuwe jaar ongetwijfeld allemaal goede voornemens gemaakt. Vooral dan over gewicht verliezen en meer bewegen. Begin volgende maand zullen 75% van deze goede voornemens echter al weer begraven zijn.  Dit komt in vele gevallen omdat mensen deze voornemens alleen moeten waarmaken. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die in groep streven naar een bepaalde doelstelling veel meer kans hebben op slagen. In het geval van meer bewegen, is de struikelblok dikwijls “het afspreken om samen te sporten”. Dat kan tijdrovend zijn.

De start-up Djubble heeft samen met iMinds onderzoek gedaan naar wat mensen weerhoudt om af te spreken met anderen om samen te sporten en te bewegen: mensen hebben nu eenmaal een drukke agenda en willen last minute kunnen beslissen over hun vrije tijdsbesteding. Ze willen zich niet vastpinnen op vaste dagen en uren en willen flexibel kunnen zijn. Ze willen bovendien snel en efficiënt kunnen afspreken en niet verwikkeld geraken in eindeloze chats en reply-to-all-mails waarin niemand nog een overzicht heeft van waar, wanneer, wie komt er, wie komt er niet?

De gratis app djubble tackelt al deze hindernissen en laat je toe om in vier klikken aan je kennissen te vragen: wie gaat er mee lopen/wandelen/fietsen/kortom bewegen. Antwoorden volgen snel. Je  genodigden kunnen immers enkel “Ja, ik kom.”, “Neen, ik kom niet.” antwoorden. Je hebt snel een handig overzicht van wie er al dan niet van de partij is. Djubble behandelt simpel en efficiënt: “Ik wil iets doen. Ga je mee: ja of nee?”

Djubble is enkele tijd terug door iMinds verkozen tot iStarter van 2015 en heeft hiermee de nodige fondsen opgehaald waarmee de stichters zich verder concentreren op het promoten en bekend maken van djubble bij het grote publiek. Bovendien haalde djubble een IWT subsidie op waarmee ze een heleboel technologie uitdagingen konden counteren.

Djubble is ontstaan vanuit een persoonlijke ervaring van één van de oprichters: Ann Heylen uit Reet verloor haar man destijds tijdens de marathon van Amsterdam.  Met haar levenspartner verloor ze meteen ook haar vaste loopmaatje. Al snel zocht ze naar communicatietools om snel en gemakkelijk met vrienden af te spreken om samen te sporten. Ze vond de bestaande communicatiemiddelen omslachtig en tijdrovend en besloot daarom om zelf een oplossing uit te werken. Deze is er gekomen onder de vorm van een app – djubble genaamd.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.