Nieuws Antwerpen DLA Piper Belgium richt "havencel" op

DLA Piper Belgium richt "havencel" op

DLA Piper Belgium richt "havencel" op

dlaBij het advocatenkantoor DLA Piper Belgium in Antwerpen is een “havencel” opgericht die zich specifiek naar havenbedrijven en havengebonden ondernemingen wil richten. ” Bij DLA Piper Belgium werken vijf topadvocaten  die de wereld van de havens door en door kennen en in al die jaren een bijzondere expertise hebben opgebouwd”, zegt woordvoerder Björn Crul.

Het internationale  advocatenbureau DLA Piper is al meer dan 15  jaar actief in België. Het bedrijf runt kantoren in Brussel en Antwerpen. In Antwerpen werden uiteraard veel zaken bepleit die rechtstreeks of onrechtstreeks te maken hadden met de activiteiten in de haven. Van daaruit is de idee gegroeid om de kennis van de advocaten in die problematiek te bundelen en in dit opzicht een eigen havencel op te richten. DLA Piper Belgium kan zich op die manier ook positioneren binnen de internationale groep  met 4200 hooggespecialiseerde advocaten.

DLA Piper is in 2005 opgezet uit de fusie tussen de advocatenkantoren DLA, Piper Rudnick en Gray Cary. Het netwerk is actief in meer dan  30 landen.

“Wij lanceerden  naar aanleiding van de officiële opstart van de havencel ook een corporate magazine lanceren waarin bedrijfsleiders uit de haven van Antwerpen aan het woord komen over wat er in hun ondernemingen leeft”, zegt Björn Crul. “Wij gaan er ook artikels in publiceren waarin onze experten hun visie geven over de materies waarmee deze ondernemingen geconfronteerd worden.”

DLA Piper Belgium kan in de Antwerpse havencel een beroep doen op Eddy Lievens (arbeidsrecht en sociaal overleg), Koen Selleslags (fusies, overnames, private equity en herstructureringen), Koen De Maeyer (handelsrecht, maritiem en transportrecht), Annelies Verlinden (publiek economisch recht) en Els Empereur (vastgoedontwikkeling en ruimtelijke ordening).

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Stabroek
Stabroek

SRN Group valt in Amerikaanse handen

Het Amerikaanse Subsea Global Solutions, een toonaangevend commercieel duikbedrijf, heeft SRN Group overgenomen. De groep, actief vanuit Stabroek, is gespecialiseerd… Lees meer