Nieuws Antwerpen Dockx Select verhuist hoofdzetel van Wilrijk naar Willebroek

Dockx Select verhuist hoofdzetel van Wilrijk naar Willebroek

Dockx Select verhuist hoofdzetel van Wilrijk naar Willebroek

WILRIJK/WILLEBROEK – De omnichannel last mile specialist Dockx Select, onderdeel van Dockx Group, heeft zijn hoofdzetel verplaatst van de Terbekehofdreef in Wilrijk naar de Victor Dumonlaan in Willebroek. Het bedrijf groeit snel, waardoor de vorige installaties te klein werden. Willebroek is volgens het bedrijf ook strategisch beter gelegen binnen de zogenaamde gouden driehoek Brussel/Antwerpen/Gent.

Dockx Select, vroeger gekend als Dockx Logistics, is een dienstverlener voor de retail en de e-commerce op vlak van last mile distributie van hoofdzakelijk volumineuze of zware goederen. Dat gebeurt met vracht- en bestelwagens of via een eigen netwerk van afhaalpunten.

Het bedrijf heeft in Willebroek onderdak gevonden in een gebouw van vastgoedgroep WDP. “Dit pand is dubbel zo groot als de vorige installaties in de gebouwen van de Dockx Groep in Wilrijk. Ook het aantal beschikbare laadpoorten is groter”, zegt Mario De Bruyn, managing director van Dockx Select.

Crossdock

Het nieuwe gebouw van Dockx Select in Willebroek dient hoofdzakelijk als een zogenaamde crossdock. Dit is een overslagplatform voor de distributie van grote en/of zware producten van retailers, online handelaars en omnichannel verkopers, zoals meubels, witgoed en elektro. Ook in Gent en Nijvel beschikt het bedrijf over zo’n crossdock. De producten van verschillende handelaars of fabrikanten worden er gesorteerd en gebundeld tot volle vrachten. Vanuit het crossdock center vertrekken de goederen ofwel naar de 19 Dockx Select-afhaalpunten in België, ofwel rechtstreeks naar de consument (thuisleveringen).

“Dockx Select is het enige bedrijf in België dat zowel offline als online handelaars een totaalpakket aan bezorgopties kan aanbieden: thuislevering met één of twee man, installatie en montage, levering voor of achter de deur en op verdiep, afhaalpunten voor grote goederen met gekoppelde huurvoertuigen en zelfs, binnenkort, onbemande afhaalpunten, met name XXL-pakjeskluizen”, aldus Mario De Bruyn.

De Dockx Groep bestaat uit drie pijlers: Dockx Movers (verhuizingen), Dockx Rental (verhuur) en Dockx Select (last mile distributie).

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.