Nieuws Antwerpen Donum haalt opnieuw Italiaans kroonjuweel in huis

Donum haalt opnieuw Italiaans kroonjuweel in huis

Donum haalt opnieuw Italiaans kroonjuweel in huis

ANTWERPEN – De Antwerpse designwinkel Donum heeft een nieuw iconisch merk toegevoegd aan zijn assortiment. De collectie van het bekende Fornasetti is voortaan te vinden in een daarvoor speciaal ingerichte hoek van de winkel. Zowel meubels als accessoires van het Italiaanse designmerk worden er te koop aangeboden.

Na gelauwerde designmerken als Molteni, B&B Italia en Cassina haalt Donum met Fornasetti dus opnieuw een Italiaans kroonjuweel in huis. Het nieuwe assortiment dat Donum aanbiedt, is gevarieerd en voor elk budget toegankelijk. Naast kasten, stoelen en bijzettafeltjes omvat het ook geurkaarsen, keramiek, lampen, kussen, spiegels en ornamenten. Zelfs de muren van de speciale corner zijn bekleed met behangpapier dat de signatuur van Fornasetti draagt.

Van vader op zoon

Het is Piero Fornasetti, overleden in 1988, die aan de basis ligt van het designmerk. In totaal creëerde hij meer dan 13.000 items waardoor zijn nalatenschap één van de meest omvangrijke is uit de Italiaanse designgeschiedenis. Momenteel zet zijn zoon Barbaba het oeuvre verder, waarbij hij trouw blijft aan de zo typerende surrealistische motieven in het werk van zijn vader.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.