Nieuws Antwerpen Doorbraak in dossier A12

Doorbraak in dossier A12

Doorbraak in dossier A12

AARTSELAAR/WILRIJK – Er komt spoedig een oplossing voor de doorstromingsproblematiek van de A12. Tegen midden augustus wordt de lichtenregeling in belangrijke mate aangepast op vier kruispunten, waardoor de lokale bedrijven beter kunnen ontsluiten op de A12. Bovendien worden in elke rijrichting bijkomende opstelstroken aangelegd.

Intens overleg tussen Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, de burgemeesters van Aartselaar, Boom, Hemiksem, Niel, Schelle en de districtsburgemeesters Hoboken en Wilrijk en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft resultaat opgeleverd.

“We zijn tevreden met het huidig pakket van maatregelen dat zal worden ingezet. Het biedt zowel op korte termijn als in de nabije toekomst perspectieven. Er mag dan ook niet getalmd worden om die uit te voeren”, aldus Dirk Bulteel, directeur belangenbehartiging van Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

Het overleg heeft geleid tot volgende concrete maatregelen:

  • Tegen medio augustus 2019: een werflichtenregeling die tijdens de duur van de werken Aquafin de doorstroming met de zijstraten aanzienlijk verbetert.
  • Voor eind 2019: op het grondgebied van Aartselaar wordt telkens 150 meter voor en 150 meter na elk kruispunt bijkomende opstelcapaciteit gecreëerd. Over een totale lengte van 1200 meter in elke rijrichting zorgen bijkomende opstelstroken voor een grotere doorstroming op de A12 en meer groentijd voor de zijwegen.
  • Tegen 2021: aanvraag van de omgevingsvergunning van de ingesleufde A12 met ongelijkvloerse kruisingen en gescheiden infrastructuur voor fietsers en voetgangers. Tegelijkertijd worden één of meerdere fietsbruggen geplaatst over de A12 om de verbinding met de zwakke weggebruiker te verbeteren.
  • Ondertussen werken alle partijen onverwijld voort aan de procedures om de insleuving van de A12 zo snel als mogelijk te realiseren.

Er wordt de volgende dagen verder gewerkt. “Nu is het zaak om snel te handelen. We zijn positief en constructief, maar blijven nu kritisch toezien op het omzetten van het maatregelenpakket naar de praktijk. Het water staat immers aan de lippen van zowel ondernemers als bewoners”, besluit Dirk Bulteel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.