Nieuws Antwerpen Doorbraak van inkjettechnologie opsteker voor Agfa-Gevaert

Doorbraak van inkjettechnologie opsteker voor Agfa-Gevaert

Doorbraak van inkjettechnologie opsteker voor Agfa-Gevaert

agfaDe afdeling industriële inkjet van de beeldvormingsgroep Agfa Gevaert is winstgevend geworden. Daarmee heeft het Mortselse concern toch een belangrijke drempel kunnen passeren. De groep heeft het al verscheidene jaren biezonder moeilijk. De overgang van de analoge naar de digitale technologie zet het bedrijf biezonder zwaar onder druk.

Agfa Gevaert heeft ook tijdens het derde kwartaal met rode cijfers gewerkt. De onderneming slaagt er maar niet in om weer rendabel te worden. Volgens topman Christian Reinaudo heeft het bedrijf ditmaal “zwaar geleden onder de zeer ongunstige wisselkoersen.” Ook valt de vergelijking van het derde kwartaal 2013 met diezelfde periode in 2012 en zelfs in 2011 negatief uit omdat de analoge activiteiten “toen uitzonderlijk sterk presteerden.”

Vooral de divisie Graphics deed het slecht. De omzetdaling met liefst 12% heeft alles te maken met de zwakke conjunctuur in de wereld van de uitgevers. Bovendien was het derde kwartaal van 2012 effectief biezonder goed.

De divisie Healthcare zag de omzet met 7% dalen. Ook daar speelt een moeilijke vergelijkingsbasis met 2012 een rol, vooral dan in de onderafdeling klassieke radiologie. Vooral daar kwamen de ongunstige wisselkoersen heel hard aan. Indien de wisselkoersen even opzij gezet werden zou de omzetdaling immers beperkt gebleven zijn tot 2%.

De kleine divisie Specialty Products zag haar omzet met 3% dalen.

Hoe het in de komende maanden verder moet is niet duidelijk. Topman Reinaudo meent dat de volgehouden inspanningen op het vlak van het werkkapitaal op termijn de fianciële resultaten sterker zullen onderbouwen.

Ook de doorbraak van de systemen voor industriële inkjet mag als een reële opsteker gezien worden. Agfa heeft jarenlang vele miljoenen en tijd geïnvesteerd in de uitbouw van de industriële inkjettechnologie. Die heeft tot nog toe evenwel nog maar weinig opgebracht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.